מוקפץ עוף וירקות – פיקנטי

14-02-2024 | מילכה דיין

חורף, כמו תפאורה לסרט רומנטי מתקתק. הורדתי מהכוננית את הספר האדום: ״הבישול הסיני״ של אהרוני והחלטתי להכין מוקפץ. זה היה המוקפץ הראשון ומאז נוספו וריאציות ושינויים ותוספות: בשר, עוף, טופו, צמחוני, נודלס, אטריות אורז, אורז – הכל הולך. עם כוסברה או שברי בוטנים- עם מזלג או מקלות סיניים- העיקר שאוהבים. כמה פשוט- כמה טעים.

החומרים הדרושים (לארבע מנות יפות):

1 בצל לבן קצוץ

4 קוביות נודלס (קובייה למנה)

1 ק״ג (מגש) חזה עוף נקי חתוך לקוביות

1 סלסלת שמפיניון (או קופסת שימורים)

1 גמבה שטופה וחתוכה לרצועות

2 קישואים גדולים שטופים ופרוסים לקוביות

2 גזרים גדולים שטופים ומקורצפים, פרוסים לפרוסות במנדולינה או בקולפן

ניתן להוסיף תירס, תירס גמדי, שעועית ירוקה מבושלת, נבטים

2 כפות שמן קנולה

כוסברה (אם אוהבים)

בוטנים מומלחים מקולפים (בהגשה)

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב סריראצ׳ה חריף (או צילי מתוק, אם רוצים יותר עדין)

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית שום גבישי (או יבש פרוס, או 3 שיני שום כתושות)

אופן ההכנה:

מחממים שמן בווק ומכניסים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את קוביות חזה העוף עד לבישול.

מוסיפים את הסויה והצ׳ילי (או הסריראצ׳ה)

ומערבבים.

מוסיפים את הירקות בהדרגה מהקשים לרכים: שעועית, גזר, גמבה, קישוא, פטריות…

מוסיפים את התבלינים…

מוסיפים (לא חייב, אבל מומלץ) את הנודלס ומערבבים.

קוצצים עלי כוסברה ומפזרים מעל.

מומלץ: בהגשה לפזר שברי בוטנים

קראנצ׳י וטעים, או אפילו גם

חמאת בוטנים!!

חמים( פיקנטי) וטעים.

ב..ת..א..ב..ו..ן!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות