החומרים הדרושים (לשתי תבניות פיצה) :
מגש נתחי עוף נקי ושטוף (או חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות).
בצל לבן בינוני קצוץ.
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות. (או גזר)
2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות.
2 תפו״א כנ״ל
1/2 כרובית נקיה מופרדת לחתיכות קטנות
5 שיני שום (חמסה!)
1/2 כוס עדשים שחורים או חומוס גרגרים
1/2 כוס בורגול שטוף ובדוק.
תבלינים:
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות (לא לוותר ולעקם את הפרצוף. רוצו לקנות, חיוני!)
אופן ההכנה:
בסיר יציקה מטגנים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את נתחי העוף, עד להשחמה.
מוסיפים את תפו״א, הקישוא והבטטה
מוסיפים את שיני השום
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים 1/2 כוס עדשים ו1/2 כוס בורגול
מכסים במים ועוד גובה זרת (כמו אורז) .
מבשלים כמו אורז:
טמפ' בינונית עד רתיחה
הנמכה לטמפ' בינונית עד שהמים מתאדים ורואים את הירקות והעוף.
מנמיכים לאש קטנה ומכסים, מבשלים כ20 עד 30 דקות( עד שמריחים את הראס אל חנות).
מכבים. לא לפתוח!!! ממתינים 10 דקות.
מוזגים לצלחת, מוסיפים סלט קצוץ.
טועמים ונזכרים בגעגוע: בריחות ובטעמי התבשילים המופלאים של דודה ברטה.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ליאת ברקאי
10.05.2024
היי. המתכון נראה משובך. רק הערה קטנה, מקליבה בערבית זה להפוך. משמע היה צורך להפוך התבשיל לתוך צלחת אולי?
מילכה דיין
12.05.2024
היי ליאת
אכן המקלובה, הוא תבשיל נהדר וטעים שבקסם של רגע מתהפך על צלחת ויוצר אלמנט הפתעה מרתק.
משום מה ,השורה הזו לא נכתבה… אחפש גם את התמונה של התבשיל במהופך- להמחשה.
תודה
מוזמנת להכנס לבלוג המתכונים והסיפורים שלי
http://www.meshubaha.com