מקלובה (טבולה) עוף – ירקות צבעוני וריחני

06-05-2024 | מילכה דיין

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה עם הבורגול ולא האורז (ותודה לנווה- הבן). הפעם, הבורגול, על תקן אורז בתבשיל ריחני (ראס אל חנות!) צבעוני בזכות כתם הבטטות…

בקיצור סלט ירקות קצוץ, עם המון ירק וארוחה נהדרת, מזינה וטעימה, מונחת בנחת על הצלחת. ב…ת…א…ב…ו…ן!

החומרים הדרושים (לשתי תבניות פיצה) :

מגש נתחי עוף נקי ושטוף (או חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות).

בצל לבן בינוני קצוץ.

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות. (או גזר)

2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות.

2 תפו״א כנ״ל

1/2 כרובית נקיה מופרדת לחתיכות קטנות

5 שיני שום (חמסה!)

1/2 כוס עדשים שחורים או חומוס גרגרים

1/2 כוס בורגול שטוף ובדוק.

תבלינים:

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית ראס אל חנות (לא לוותר ולעקם את הפרצוף. רוצו לקנות, חיוני!)

אופן ההכנה:

בסיר יציקה מטגנים את הבצל עד שקיפות

מוסיפים את נתחי העוף, עד להשחמה.

מוסיפים את תפו״א, הקישוא והבטטה

מוסיפים את שיני השום

מוסיפים את התבלינים

מוסיפים 1/2 כוס עדשים ו1/2 כוס בורגול

מכסים במים ועוד גובה זרת (כמו אורז) .

מבשלים כמו אורז:

טמפ' בינונית עד רתיחה

הנמכה לטמפ' בינונית עד שהמים מתאדים ורואים את הירקות והעוף.

מנמיכים לאש קטנה ומכסים, מבשלים כ20 עד 30 דקות( עד שמריחים את הראס אל חנות).

מכבים. לא לפתוח!!! ממתינים 10 דקות.

מוזגים לצלחת, מוסיפים סלט קצוץ.

טועמים ונזכרים בגעגוע: בריחות ובטעמי התבשילים המופלאים של דודה ברטה.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שיפודי יאקיטורי לעל האש 

אין על האש בלי שיפודים, והשיפודים האלה כל כך טעימים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות