מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום כתושות
4 כוסות אפונה (משקית קפואה)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול לשים במקום שמיר)
6 כוסות מים רותחים
תיבול: 1 כף גדושה אבקת מרק, 1 כפית שטוחה כמון, 1 כפית שטוחה כורכום, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
אופן הכנה:
מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה ומתבלים.
מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-20 דקות. מערבבים מידי פעם.
טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים כ- 3 דקות נוספות.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
עדנה לוי
11.01.2024
שלום, מתכון המרקים מעולה תודה
רחל הלברשטט
26.11.2024
שלום
האם ניתן להמיר את האפונה הקפואה באפונה יבשה?
תודה מראש
ניצן פוגל
26.11.2024
רחל ערב טוב,
בוודאי שאפשר להמיר לאפונה יבשה,
2 כוסות אפונה יבשה לשפוך לסיר יחד עם כל התבלינים, ופשוט זמן בישול יותר ארוך – כשעה, ולפני שמכבים את האש לבדוק שאכן האפונה התרככה.
בהצלחה.