מרק בצל צרפתי מפנק

20-12-2023 | ניצן פוגל

מתכון למרק בצל קל וטעים עם מצרכים שיש כמעט בכל בית. המרק קל להכנה והכי כיף לאכול אותו ביום קר. אוהבים לארח? הוא לגמרי יככב בארוחה חלבית וירשים את האורחים.

מצרכים:

5 בצלים גדולים

1 כף קורנפלור

3 עלי דפנה

1.5 כוס יין אדום (אפשר גם עם לבן)

3 כפות גדושות אבקת מרק בצל

פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

להגשה:

קרוטונים

גבינה צהובה מגורדת

המלצה להגשה מיוחדת – לחם/ לחמנייה גדול עגול

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לרצועות (לא עבות מדי), שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף (עדיף לטגן בסיר של המרק), מוסיפים את הקורנפלור לבצל ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים מים לסיר עד 3/4 מהגובה שלו ותוך כדי מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים מהקורנפלור. לאחר מכן מוסיפים למים את אבקת המרק, את עלי הדפנה, פלפל שחור ואת היין. יש לטעום לאחר שערבבנו את כל הטעמים ולחזק טעמים במידת הצורך. אם חסר מליחות, להוסיף עוד אבקת מרק, אם חסר טעם ארומטי – להוסיף עוד מהיין, כל אחד לפי הטעם שלו.

מי שרוצה ממש להפתיע את האורחים שלו, ניתן לקחת לחמניות גדולות ועגולות, לחתוך פתח מלמעלה, להוציא חלק מהחלק הרך של הלחמנייה, וליצור מהלחם מן קערה להכניס לתנור ל-10 דקות על מנת שהבסיס של הלחם יתקשה מעט כמו צנים, ואז יהיה ניתן להגיש את המרק בתוכו מבלי שהנוזלים יברחו (כמו בתמונה).

שיהיה בהצלחה ובתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות