מרק בצל צרפתי מפנק

20-12-2023 | ניצן פוגל

מתכון למרק בצל קל וטעים עם מצרכים שיש כמעט בכל בית. המרק קל להכנה והכי כיף לאכול אותו ביום קר. אוהבים לארח? הוא לגמרי יככב בארוחה חלבית וירשים את האורחים.

מצרכים:

5 בצלים גדולים

1 כף קורנפלור

3 עלי דפנה

1.5 כוס יין אדום (אפשר גם עם לבן)

3 כפות גדושות אבקת מרק בצל

פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

להגשה:

קרוטונים

גבינה צהובה מגורדת

המלצה להגשה מיוחדת – לחם/ לחמנייה גדול עגול

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לרצועות (לא עבות מדי), שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף (עדיף לטגן בסיר של המרק), מוסיפים את הקורנפלור לבצל ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים מים לסיר עד 3/4 מהגובה שלו ותוך כדי מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים מהקורנפלור. לאחר מכן מוסיפים למים את אבקת המרק, את עלי הדפנה, פלפל שחור ואת היין. יש לטעום לאחר שערבבנו את כל הטעמים ולחזק טעמים במידת הצורך. אם חסר מליחות, להוסיף עוד אבקת מרק, אם חסר טעם ארומטי – להוסיף עוד מהיין, כל אחד לפי הטעם שלו.

מי שרוצה ממש להפתיע את האורחים שלו, ניתן לקחת לחמניות גדולות ועגולות, לחתוך פתח מלמעלה, להוציא חלק מהחלק הרך של הלחמנייה, וליצור מהלחם מן קערה להכניס לתנור ל-10 דקות על מנת שהבסיס של הלחם יתקשה מעט כמו צנים, ואז יהיה ניתן להגיש את המרק בתוכו מבלי שהנוזלים יברחו (כמו בתמונה).

שיהיה בהצלחה ובתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק בצל צרפתי מפנק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.