מנה קלאסית של מרק גולש היכולה להיחשב כארוחה בפני עצמה
מצרכים:
3 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושים
500 גרם בשר צוואר בקר חתוך לקוביות
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ
1.5 ליטר ציר בקר
3 תפו”א מקולפים וקצוצים
1 קבנוס חתוך לטבעות דקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף רסק עגבניות
1 עגבנייה חלוטה וחתוכה לקוביות
קורט קימל
4 עלי דפנה
קורט מלח, פלפל
אופן ההכנה:
לסיר עם שמן חם מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים לסיר את שיני השום וקוביות הבשר, ומטגנים היטב על להבה גבוהה.
מוסיפים לסיר את טבעות הקבנוס, הגזר, הסלרי ומתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, וכן קימל. מערבבים היטב ויוצקים לאחר מס’ דקות את הציר הבקר. מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה וממשיכים לבשל תוך במשך כשעתיים , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
מוסיפים לסיר את קוביות תפו”א, וממשיכים לבשל במשך כ- 30 דקות נוספות, עד שהם מתרככים.
חני קפלן
23.02.2023
תודה למתג וכמובן לקונדיטור ולשף ירון צחר .
מירה גרנט
31.03.2023
מסכימה 👍
יעקב בן-גד
27.11.2023
ירון צחר איש מדהים, רוטריון, בשלן מעולה, אופה מעולה.
ירון צחר
28.11.2023
תודה רבה לך יעקב.