מרק חורפי מפנק

05-02-2025 | ניצן פוגל

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה מכינה את המרק הזה לצד סולת של קוסקוס בסופי שבוע חורפיים במיוחד, אך המרק הזה טעים ועשיר גם בזכות עצמו בזכות הטעמים העמוקים של הירק הגרונות והתבלינים, מה שמבטיח לכם חוויה טעימה ומנחמת. 

מצרכים

(מספיק ל- 6 מנות)

שעועית לבנה – 250 גרם
גרון/צוואר הודו – 700 גרם
רצוי טרי ולא קפוא
בצל בינוני קצוץ
3 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום חתוכות
6 גבעולים שטופים וחתוכים של סלרי/ כרפס
2 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה אבקת מרק עוף
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/2 כפית חוואג` למרק
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה

משרים את השעועית הלבנה למשך לילה שלם. מבשלים את גרונות ההודו בסיר לחץ למשך 20 דקות לפחות – בסיר רגיל למשך שעתיים. מבשלים את השעועית עם 2 ליטר מים בסיר לפחות כשעה.

בינתיים מטגנים במחבת בשמן את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים לסיר עם השעועית את גרונות ההודו, הבצל והסלרי, ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים וממשיכים בבישול כשעה נוספת. לקראת הסוף טועמים ומתקנים תיבול.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות