מצרכים
(מספיק ל- 6 מנות)
שעועית לבנה – 250 גרם
גרון/צוואר הודו – 700 גרם
רצוי טרי ולא קפוא
בצל בינוני קצוץ
3 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום חתוכות
6 גבעולים שטופים וחתוכים של סלרי/ כרפס
2 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה אבקת מרק עוף
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/2 כפית חוואג` למרק
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
משרים את השעועית הלבנה למשך לילה שלם. מבשלים את גרונות ההודו בסיר לחץ למשך 20 דקות לפחות – בסיר רגיל למשך שעתיים. מבשלים את השעועית עם 2 ליטר מים בסיר לפחות כשעה.
בינתיים מטגנים במחבת בשמן את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים לסיר עם השעועית את גרונות ההודו, הבצל והסלרי, ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים וממשיכים בבישול כשעה נוספת. לקראת הסוף טועמים ומתקנים תיבול.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה