מרק חצילים

23-11-2023 | ניצן פוגל

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה, זה החציל. אני אוהבת אותו מטוגן, מבושל, עם מיונז, על האש, רומני, תאילנדי או בכל צורה אפשרית.

את המרק הזה אני אוהבת להכין לשישי בערב כשכל חלונות הבית מתמלאים באדים מהבישולים, כשמזג האויר מתקרר ועולה חשק עז למנה שתחמם את האוירה והקיבה.

 

מצרכים:

3 חצילים

2 בצלים גדולים

3 פטריות שמפיניון

1 חבילה קטנה עגבניות מרוסקות

1 כף אבקת מרק בצל

שן שום

פפריקה חריפה, פלפל גרוס, מלח, גריל עוף (לפי הטעם)

1/4 כוס יין לבן/ אדום (לבחירתכם)

 

הוראות הכנה:

את החצילים והבצל חותכים לקוביות, מטגנים עם שמן בסיר עד שהבצל נהיה שקוף והחציל משנה את צבעו (זהירות שלא ישרף)

לחתוך את הפטריות ולהוסיף לסיר, לערבב הכל ביחד, לאחר מכן הוסיפו את שן השום שחתוכה לפרוסות ערבבו, שפכו את רסק העגבניות, את כוס היין והוסיפו את התבלינים.

הוסיפו מים לסיר – לפי גובהו ותבשלו על אש נמוכה עד שכל התערובת מתרככת.
כשהמרק מוכן, תטחנו את הבלילה עם בלנדר מוט.

רעיון הגשה:

כף שמנת חמוצה בקערה, קרוטונים

בהצלחה ובתאבון.

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות