מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, (תלוי בגודל המנה)
שמן זית – 3 כפות
כרישה – 2 גדלים ממוצעים
2 בצלים בינוניים
3 קישואים בינוניים (עדיפות ל- 2 צהובים ו-1 רגיל)
שורש סלרי ופטרוזיליה מגורדים בפומפייה
1 גזר גדול חתוך לטבעות חצויות
1/4 כרוב לבן קצוץ
עגבנייה – 4 יחידות בינוניות – בשלות ומרוסקות בפומפייה
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
אבקת מרק בצל – כפית שטוחה
חוואג` למרק – כפית שטוחה
אורגנו מיובש – כפית גדושה
בזיליקום מיובש – כפית שטוחה
תימין מיובש – 1/2 כפית שטוחה
1.5 כפות מלח דק
מים – 3 ליטר
סלרי 2 גבעולים כולל העלים (בשלמותם)
שעועית אדומה – 100 גרם מבושלת
מיץ לימון סחוט טרי – 1/2 יחידה
תבלין פילדלפיה – כפית אחת
עלים קצוצים – 1/4 כוס מכל סוג – עלי סלרי, שמיר, תרד טרי, פטרוזילייה
כל העלים מושרים מס` דקות עד לניקוי מלא, להוספה ב- 4 דקות האחרונות של הבישול.
חותכים לקוביות את הכרישות (מכניסים לקערה עם מים ושוטפים היטב מעודפי החול), חותכים לקוביות קטנות גם את הבצלים הכרוב והפלפלים.
מגררים גס את הזוקיני הצהוב (לא מקולפים), הזוקיני הרגיל (קלוף למחצה), שורש הסלרי הפטרוזיליה והעגבניות.
מטגנים בשמן זית את הבצלים והכרישות עד להזהבה קלה. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומאדים כ- 5 דקות.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים וענפי הסלרי השלמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את השעועית האדומה המבושלת מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את כל העלים הקצוצים ומבשלים כ- 4 דקות.
מכבים את האש, מרחיקים את ענפי הסלרי, מוסיפים את מיץ הלימון, מתקנים טעמים ומגישים. מתקבל מרק צ`ורבה טבעוני מושלם.
בהצלחה ובתאבון
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה