מרק צ`ורבה טבעוני

28-02-2024 | ניצן פוגל

מרק רומני מסורתי עשיר בטעמים עמוקים בזכות הירק והתבלינים הרבים והייחודיים שלו. פירוש המילה צ'ורבה ברומנית הוא "חמוץ", וזה בדיוק הטעם השולט במרק העשיר והנפלא הזה. זה מתכון שאני מכירה מהבית, וכמו הרבה מתכונים רומניים אחרים, יש גרסאות שונות למרק לפי אזורים שונים ברומניה. בדרך כלל זה מתכון עם בשר כבש או בקר אבל אצלי בבית אוהבים יותר את הגרסה הצמחונית. מקווה שתאהבו כמונו.

במידה ובכל זאת תרצו להפוך אותו לגרסה הבשרית שלו, יש להוסיף למתכון: 12-8 צלעות טלה קטנות, או 1 קילו בשר בקר לא רזה (שפונדרה או חזה) חתוך לקוביות גדולות.

 

 

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות,  (תלוי בגודל המנה)

שמן זית – 3 כפות
כרישה – 2 גדלים ממוצעים
2 בצלים בינוניים
3 קישואים בינוניים (עדיפות ל- 2 צהובים ו-1 רגיל)
שורש סלרי ופטרוזיליה מגורדים בפומפייה

1 גזר גדול חתוך לטבעות חצויות

1/4 כרוב לבן קצוץ
עגבנייה – 4 יחידות בינוניות – בשלות ומרוסקות בפומפייה
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
אבקת מרק בצל – כפית שטוחה
חוואג` למרק – כפית שטוחה
אורגנו מיובש – כפית גדושה
בזיליקום מיובש – כפית שטוחה
תימין מיובש – 1/2 כפית שטוחה
1.5 כפות מלח דק
מים – 3 ליטר
סלרי 2 גבעולים כולל העלים (בשלמותם)
שעועית אדומה – 100 גרם מבושלת
מיץ לימון סחוט טרי – 1/2 יחידה
תבלין פילדלפיה – כפית אחת
עלים קצוצים – 1/4 כוס מכל סוג – עלי סלרי, שמיר, תרד טרי, פטרוזילייה

כל העלים מושרים מס` דקות עד לניקוי מלא, להוספה ב- 4 דקות האחרונות של הבישול.

חותכים לקוביות את הכרישות (מכניסים לקערה עם מים ושוטפים היטב מעודפי החול), חותכים לקוביות קטנות גם את הבצלים הכרוב והפלפלים.
מגררים גס את הזוקיני הצהוב (לא מקולפים), הזוקיני הרגיל (קלוף למחצה), שורש הסלרי הפטרוזיליה והעגבניות.
מטגנים בשמן זית את הבצלים והכרישות עד להזהבה קלה. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומאדים כ- 5 דקות.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים וענפי הסלרי השלמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את השעועית האדומה המבושלת מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את כל העלים הקצוצים ומבשלים כ- 4 דקות.
מכבים את האש, מרחיקים את ענפי הסלרי, מוסיפים את מיץ הלימון, מתקנים טעמים ומגישים. מתקבל מרק צ`ורבה טבעוני מושלם.

בהצלחה ובתאבון

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

חטיפי שוקולד מריר עם פיצוחים ללא סוכר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת חביבה טל. את החטיפים האלה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק צ`ורבה טבעוני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.