החומרים הדרושים (ל-8 מנות) :
1 שקית קובה למרק ( אין צורך להפשיר)
(לטעמכם,לא ממליצה על חברה מסויימת)
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 כפית שמן ( קנולה/זית…)
חתיכת דלעת בינונית
2-3 גזרים שטופים ופרוסים
3-4 סלקים נקיים, שטופים, מקולפים וחתוכים לקוביות. (עדיף סלקים בגודל בינוני)
ניתן להוסיף גם 3 קולורבי חתוך לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות
5 גבעולי ועלי סלרי קצוצים (להוציא את ה״חוטים״ של הסלרי…)
1 כף שטוחה סוכר
1/2 כפית מלח
קורט! מלח לימון (להתחיל עם קורט, לטעום ולהוסיף עוד קורט… כי זה מאד חמוץ)
כף שטוחה אבקת מרק (לא חובה)
1 כף שטוחה סולת, להסמכת המרק (לא חובה)
והמון תשומת לב ואהבה!
אופן ההכנה:
בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים את הבצל, עד שמזהיב.
מכניסים את הירקות הקשים: דלעת, קולורבי, גזר ובסוף את הסלק ומערבבים.
מוסיפים את העלים
מוסיפים מי ברז עד לכיסוי הירקות לבישול ראשוני ואח"כ מוסיפים עוד מים עד לגובה מחצית הסיר.
מוסיפים את אבקת המרק ויתר התבלינים ( מלח לימון, מלח, סוכר).
כשהמרק מבעבע, מכניסים בזהירות את כדורי הקובה ומנענעים את הסיר, כדי שיכנסו פנימה ויתערבבו.
לאחר שהוכנסו הכדורים, להמשיך ברתיחה עשר דקות ואז להנמיך את האש.
*( אם מתכוונים לאכול בדיוק לאחר ההכנה, לבשל חצי שעה… אם שומרים למחרת והסיר יעבור בישול וחימום נוסף, מספיק עשרים דקות, שלא יתפרקו)
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פנינה סגל
06.05.2024
מרק הקובה טעים מאד גם בלי הקובה ונתן גם עם רבע כוס חומץ, במקום מלח לימון.
דעתך? תודה.
מילכה דיין
06.05.2024
היי ליאורה
מסכימה איתך לגמרי…
גם מבחינתי המרק הוא העיקר והקובה- שולי.
מוזמנת להכנס לבלוג שלי ולהתרשם ממתכונים וסיפורים נוספים.
http://www.meshubaha.com