מרק קובה סלק אדום, מהיר

18-05-2024 | מילכה דיין

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו והאכילו כל יום, לא רק את ילדי המשפחה ״הגרעינית״.

הילדים היו חוזרים מביה״ס והגן ויודעים לאיזו חצר להגיע וכך הרוויחו אוכל ביתי, טעים, מגוון , מכל העדות ומכל הלב.

הייתה אווירת קייטנה/ צהרון, הילדים אכלו, בילו וצחקו יחד וחזרו אחה״צ שבעים ומחויכים, כשהאימהות התפנו לכביסות או לתינוק שבבית. ההורים של אמא, הגיעו מעירק, ולאוכל העירקי המסורתי המגוון, הטעים נחשפנו אצל דודה של אמא, בשבת. מהמטבח העירקי, אמא בשלה מספר מאכלים טעימים, שמככבים גם אצלנו בבית, אחד מהם הוא מרק קובה סלק, שאי אפשר לא להתפעל מהצבע הוורוד-בורדו המהפנט.

(*הערה: במתכון זה הקובה קנוי וחוסך זמן, אך הטעם של המרק, עם כל הירקות, והצבע היפהפה-שווה את המאמץ הסביר, יחסית לתוצאה המהממת). בתאבון!

החומרים הדרושים (ל-8 מנות) :

1 שקית קובה למרק ( אין צורך להפשיר)

(לטעמכם,לא ממליצה על חברה מסויימת)

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 כפית שמן ( קנולה/זית…)

חתיכת דלעת בינונית

2-3 גזרים שטופים ופרוסים

3-4 סלקים נקיים, שטופים, מקולפים וחתוכים לקוביות. (עדיף סלקים בגודל בינוני)

ניתן להוסיף גם 3 קולורבי חתוך לקוביות

2-3 שיני שום קצוצות

5 גבעולי ועלי סלרי קצוצים (להוציא את ה״חוטים״ של הסלרי…)

1 כף שטוחה סוכר

1/2 כפית מלח

קורט! מלח לימון (להתחיל עם קורט, לטעום ולהוסיף עוד קורט… כי זה מאד חמוץ)

כף שטוחה אבקת מרק (לא חובה)

1 כף שטוחה סולת, להסמכת המרק (לא חובה)

והמון תשומת לב ואהבה!

אופן ההכנה:

בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים את הבצל, עד שמזהיב.

מכניסים את הירקות הקשים: דלעת, קולורבי, גזר ובסוף את הסלק ומערבבים.

מוסיפים את העלים

מוסיפים מי ברז עד לכיסוי הירקות לבישול ראשוני ואח"כ מוסיפים עוד מים עד לגובה מחצית הסיר.

מוסיפים את אבקת המרק ויתר התבלינים ( מלח לימון, מלח, סוכר).

כשהמרק מבעבע, מכניסים בזהירות את כדורי הקובה ומנענעים את הסיר, כדי שיכנסו פנימה ויתערבבו.

לאחר שהוכנסו הכדורים, להמשיך ברתיחה עשר דקות ואז להנמיך את האש.

לבשל עשרים דקות ולכבות. בתאבון!

*( אם מתכוונים לאכול בדיוק לאחר ההכנה, לבשל חצי שעה… אם שומרים למחרת והסיר יעבור בישול וחימום נוסף, מספיק עשרים דקות, שלא יתפרקו)

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שיפודי יאקיטורי לעל האש 

אין על האש בלי שיפודים, והשיפודים האלה כל כך טעימים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות