נגיסוני ברוקולי עם גבינות

14-01-2025 | מילכה דיין

החורף כבר כאן .הגשם נופל בעוצמה משמיים, המרפסת מלאה במים והברד מכה על פרחי כובע הנזיר הכתומים, שרק אתמול חייכו אליי. קר בחוץ וקריר בבית. חושבת מה להכין לארוחת ערב שיהיה חמים, טעים, בריא ומתאים לכולם. נסו גם אתם, הוסיפו סלט ירקות במגוון צבעים, רוטב או טחינה… והנה לכם עוד ארוחה חמימה, טעימה ובריאה, המתאימה למבוגרים ולילדים.

החומרים הדרושים: (ל-40 נגיסונים)

2 ראשי ברוקולי מבושלים

1 בצל קטן קצוץ

2 תפו״א קטנים מבושלים

1 גבינת פרו או גבינה לבנה

1/3 גבינה מלוחה מפוררת

2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כוס פירורי לחם/ קמח מצה/ קמח שקדים

1 כף גרעיני חמניות

1 כף שומשום

1 כף פשתן או קוואקר

(אין במתכון הנ״ל ביצים, ניתן להוסיף אם רוצים לטגן במחבת)

אופן ההכנה:

במעבד מזון קוצצים בפולסים את הברוקולי לחתיכות קטנות.

מוסיפים את הבצל הקצוץ, תפו״א ושמן הזית.

מוסיפים את הגבינות, הקמחים, התבלינים ולבסוף את הגרעינים.

שופכים לקערה מערבבים היטב.

מברישים נייר אפיה במעט שמן זית.

מכדררים או יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה.

אופים בתנור המחומם על טמפ׳ של 180 מעלות, עד להשחמה.

מחכים שיתקרר ורק אז מקלפים מהנייר.

בתיאבון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דל קלוריות, מתכונים, פשטידות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה ישר מהשדה

החורף הוא הזמן המושלם להתפנק במאכלים חמים ומנחמים, ושקשוקה על…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט מפנק עם משמשים יבשים וכרובית

את הסלט הזה אני אוהבת להכין כל השנה, אבל בטו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פירות יבשים לטו-בשבט

עוגה ידידותית לסביבה, המקבלת אליה באהבה פירות יבשים, אגוזים, פירות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות