מתאים ל- 18 סופגניות קטנות כמו בתמונה
מרכיבים:
140 ג’ קמח (כוס)
כפית א. אפייה
200 ג’ אשל (גביע)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
סוכר לבן/ חום על צלחת לציפוי אחרי טיגון.
הכנות:
1. לערבב את הקמח אשל והא. אפייה, למלא שקית זילוף ולהזליף לשמן החם, ברגע שמתחילים להזליף את הקצה לגזור עם מספריים.
2. לטגן עד שמזהיב מידי פעם לערבב, ברגע שמזהיב להוציא לנייר סופג.
3. להמתין 10 – 20 שניות ולצפות את הסופגניות עם סוכר.
כדאי לדעת ש…
הסופגניות לא מתוקות בכלל אפילו שיש 2 כפות סוכר בבצק, הסוכר בציפוי מאזן את המתיקות מי שמוותר על הציפוי בסוכר כדאי להגיש עם מייפל, ריבה או שוקולד, אפשרות נוספת להכפיל את כמות הסוכר בבצק.
הכנה מראש, סופגניות לא מכינים מראש הן הכי טעימות ברגע שהן מוכנות, מה שיפה בסופגניות האלה שאפשר להכין ברגע האחרון זה לוקח בסך הכל כמה דקות. בכל זאת הכנה מראש של כמה שעות / יום מראש תחממו לפני ההגשה.
להכנה ללא שקית זילוף תשתמשו בכפית כדאי לטבול בשמן לפני ותעזרו בכפית נוספת כדי לזרוק לשמן.
שיהיה חג חנוכה שמח מלא באור ובשורות טובות.
בהצלחה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ברי
07.12.2023
כדאי לציין שאפשר להשתמש בקמח תופח…
ניצן פוגל
07.12.2023
בכוונה לא ציינתי, אחרי הרבה ניסיונות, יוצא פחות מוצלח. קמח רגיל ואבקת אפייה יוצא הכי מדויק.