מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר (עדיפות ל-60%/ 70% קקאו – אבל גם הפשוטים יעשו את העבודה)
100 גרם של שוקולד (לבן/ מריר/ חלב – לשים קוביית שוקולד במרכז הבלילה בכל כלי לפני האפייה)
250 גרם חמאה (ללא מליחות) – ניתן להמיר למחמאה למתכון פרווה
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
חצי כוס קמח תופח (לגרסת כשל"פ – קמח תופח כשר לפסח)
המלצה: אבקת סוכר לקישוט לפני הגשה
הוראות הכנה
מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות על מצב טורבו.
ממיסים את קוביות השוקולד עם החמאה במיקרו במספר פולסים של 30 שניות עד שהשוקולד והחמאה נמסו. להיזהר לא לשרוף את השוקולד, אם החמאה הפכה לנוזל, ניתן לערבב את השוקולד והוא ימס מהחום של החמאה.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים השלמות והחלמונים, מערבבים את תכולת שתי הקערות ביחד, מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד ליצירת תערובת חלקה ללא גושים
מעבירים למספר כלי קאפקייק 3/4 מגובה הכלי, מכניסים קובית שוקולד במרכז הכלי, ומעבירים לאפייה של 8 דקות בדיוק (לא יותר ולא פחות).
מומלץ להגיש עם כדור גלידה ליד.
בהצלחה ובתאבון
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
זהבה פוזניאנסקי
29.11.2023
נהדר! תודה רבה!