המצרכים (4 מנות):
- ראש כרוב קטן או בינוני
- 2 כפות שומשום
- 50 גרם צנוברים (תחליף זול יותר – גרעיני חמנייה קלופים)
- 1/4 כוס סויה
- 2.5 כפות חומץ (עדיף חומץ אורז, אבל כל חומץ אחר יעבוד)
- 2 כפות שמן שומשום (למי שיש, לא חובה)
- 2.5 כפות סוכר (אפשר גם חום)
אופן ההכנה:
קולים על מחבת יבשה את השומשום והצנוברים 3-4 דקות, עד שהם משחימים מעט. מניחים בצד.
פורסים דק את הכרוב (ניתן במנדולינה למי שיש בבית ליצירת חיתוך אחיד).
לוקחים מחבת קטנה בתוכה שמים את הסוכר, את הסויה ואת החומץ (ושמן השומשום למי שיש) ומביאים לרתיחה עד שגרגרי הסוכר נמסים (בזהירות לא לקרמל את הסוכר), מוסיפים לקערה את הכרוב הפרוס, מעל שופכים את הרוטב ישירות מהמחבת ומערבבים. את השומשום והצנוברים הקלויים מוסיפים רק לפני ההגשה, כדי שישמור על פריכות.
מערבבים היטב ומגישים. בהצלחה ובתאבון.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה