סלט עוף עם ברוקולי

27-12-2024 | מילכה דיין

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף שהושחמו קלות במחבת, או על הפלנצ׳ה,ישמחו להתארח ולהתערבב, בין שאר ירקות, ביחוד ירקות כמו: קולורבי, שומר, גזר , גמבה ומלפפון ירוק וחמוץ, חרדל, עם או בלי פרוסת לחם… גם ברוקולי מאודה קלות הצטרף לחגיגה צבעונית לעיניים-והרי לכם ארוחת צהריים. (סלט העוף יכול ללבוש ולפשוט צורה, צבע וטעם כרצונכם ולטעמכם. נסו ותיווכחו כמה פשוט-כמה טעים ומהיר הכנה).

החומרים הדרושים ל-4 מנות:

1/2 ק”ג חזה עוף שטוף ונקי מעור, גידים וכו׳

1 ברוקולי מבושל אל דנטה

1 בצל קטן חתוך לטבעות צרות

1 שומר חתוך לרצועות

1 קולורבי מקולף חתוך לרצועות

1 גזר נקי קלוף לרצועות בקולפן

1 גמבה אדומה/ כתומה/ צהובה חתוכה לרצועות

2 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות או

גמבה חמוצה חתוכה לרצועות

1 מלפפון ירוק חתוך

… ומה שאוהבים.

אופן ההכנה:

חותכים את חזה העוף לרצועות/חתיכות בגודל ביס.

-צולים על הפלנצ׳ה לזמן קצר.

-מוסיפים את כל הירקות החתוכים והברוקולי המבושל/ חלוט.

-מוסיפים מעט רוטב לקערה ,או לצלחת האישית

-מפזרים גרעינים/ אגוזים -סמוך להגשה.

מכינים רוטב ויניגרט: (אפשר בצנצנת)

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ 1/2 לימון

1 כפית שטוחה חרדל (חלק או גרגירים)

1 שן שום כתושה

1/2 כפית דבש

קורט מלח

קורט פלפל

לפיזור מעל הסלט: גרעיני דלעת/ חמניות/ בוטנים/אגוזי קשיו מוקפצים קלות במחבת (כל אחד והעדפה שלו)

בתאבון ובהצלחה!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שיפודי יאקיטורי לעל האש 

אין על האש בלי שיפודים, והשיפודים האלה כל כך טעימים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות