סלט שורשים אדום

02-04-2024 | מילכה דיין


אחד הסלטים החביבים עליי ועל משפחתי: סלט יפהפה בצבעיו: גזר כתום, סלק חי אדום- בורדו והקולורבי, שאין לו הרבה ברירה, רק להטמע.

מאמינה, מכל הלב, שאוכל מתחילים לאכול מהעיניים ולטעמי יש חשיבות עליונה לנראות, לאסתטיות, לצבעוניות, לקונטרסט על הצלחת. הצלחת היא סוג של מסגרת לקומפוזיציית הצורות והצבעים, שמצויים עליה, ולא באופן אקראי. כל צלחת היא תמונה צבעונית אחרת, המספרת סיפור.

(הערה: ניתן להוסיף לסלט סלרי: עלים וגבעול, אך זה מקטין את העמידות שלו, לאורך זמן).

החומרים הדרושים: (לקופסא גדולה)

2 סלק אדום טרי

2 קולורבי

4 גזרים בינוניים

אופן ההכנה:

לחתוך את הירקות ולהכניס למעבד מזון עם דיסקית פריסה גסה (ניתן גם לבצע חיתוך עם פומפייה).

לשפוך לקערה גדולה/ קופסא נוחה לערבוב.

להוסיף:

1 כפית חרדל

1 כף חומץ

1/2 כפית מלח

1 כפית שטוחה סוכר

2 שיני שום כתושות

לערבב הכל יחד

להכניס לקירור למיזוג טעמים, מספר שעות לפני ההגשה.

ב..ת..א..ב..ו..ן!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות