סלמון בטריאקי ושום במחבת

05-09-2023 | מילכה דיין

לפעמים, ביחוד בקיץ, כשממש מתחשק אוכל טעים, קליל ובריא, בהכנה קצרה ולא מטריחה ולא כל-כך בא לצאת ולחפש מסעדה-זו המנה!

הסלמון, אצלנו, רגיל לשחות לו כמה שעות במיץ תפוזים ולהכנס שתוי לתנור,לקראת ארוחת שבת.

הפעם בגרסא האסיאתית (הנדושה מעט אפילו):

חתיכות הסלמון הושרו במרינדה של טריאקי וסויה ושום ועברו ישירות לצליה על מחבת לוחשת.

בתוספת שעועית ירוקה וסלט ירוק-והרי לכם ארוחה לתפארת, באמת מנה נהדרת.

כוס יין לבן דרוך מצונן 🥂

ותוך מספר דקות האוכל מוכן,

מוגש לשולחן

מממ… מריח מצויין👍

ב ת א ב ו ן😋

החומרים הדרושים:

דג סלמון (טרי או קפוא) נקי ושטוף

ניתן להשרות שעה במיץ תפוזים או מעט לימון עם מיים,כדי להפחית בריח הדג.שופכים את המיץ).

1 כפית שמן זית

1 כף סויה ( עדיף מופחת נתרן-קיקומן)

2-3 כפות טריאקי

1 כף רוטב צ׳ילי מתוק

לפיזור-עלי כוסברה חתוכים

אופן ההכנה:

-מכניסים את חתיכות הדג לקערה או קופסא ומוסיפים את הטריאקי, הסויה והשום (אפשר גם

שום גבישי).

-יוצקים למחבת יציקה כבדה את שמן הזית.

-מחכים, שהמחבת תהיה לוהטת ומניחים עליה את חתיכות הסלמון.

-צורבים עד להשחמה קלה, מספר דקות בצד אחד

והופכים לצידו השני.

-מוסיפים רוטב צ׳ילי מתוק- חריף לפי טעמכם.

– לפני ההגשה,מפזרים עלי כוסברה מעל…

וסומסום.(מותר ואפשר פטרוזילה/בצל ירוק/ כרפס)

תהנו😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות