סלמון בטריאקי ושום במחבת

27-02-2024 | מילכה דיין

 

לפעמים, כשממש מתחשק אוכל טעים, קליל ובריא, בהכנה קצרה ולא מטריחה ולא כל-כך בא לצאת ולחפש מסעדה-זו המנה!

הסלמון אצלנו, רגיל לשחות לו כמה שעות במיץ תפוזים ולהיכנס שתוי לתנור, לקראת ארוחת שבת.

הפעם בגרסה האסייתית (הנדושה מעט אפילו):

חתיכות הסלמון הושרו במרינדה של טריאקי וסויה ושום ועברו ישירות לצלייה על מחבת לוחשת.

בתוספת שעועית ירוקה וסלט ירוק-והרי לכם ארוחה לתפארת, באמת מנה נהדרת.

כוס יין לבן דרוך מצונן 

ותוך מספר דקות האוכל מוכן,

מוגש לשולחן

מממ… מריח מצויין👍

ב ת א ב ו ן😋

החומרים הדרושים:

דג סלמון (טרי או קפוא) נקי ושטוף

ניתן להשרות שעה במיץ תפוזים או מעט לימון עם מיים,כדי להפחית בריח הדג.שופכים את המיץ).

1 כפית שמן זית

1 כף סויה ( עדיף מופחת נתרן-קיקומן)

2-3 כפות טריאקי

1 כף רוטב צ׳ילי מתוק

לפיזור-עלי כוסברה חתוכים

אופן ההכנה:

-מכניסים את חתיכות הדג לקערה או קופסא ומוסיפים את הטריאקי, הסויה והשום (אפשר גם

שום גבישי).

-יוצקים למחבת יציקה כבדה את שמן הזית.

-מחכים, שהמחבת תהיה לוהטת ומניחים עליה את חתיכות הסלמון.

-צורבים עד להשחמה קלה, מספר דקות בצד אחד

והופכים לצידו השני.

-מוסיפים רוטב צ׳ילי מתוק- חריף לפי טעמכם.

– לפני ההגשה,מפזרים עלי כוסברה מעל…

וסומסום.(מותר ואפשר פטרוזילה/בצל ירוק/ כרפס)

תהנו😋

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות