מצרכים:
חבילת שערות קדאיף
כוס חמאה / מחמאה מומסת
חופן פיצוחים (פיסטוקים/ שקדים) פרוסים או שלמים
לקוביות עוף:
חצי ק"ג חזה עוף נקי וחתוך לקוביות קטנות
3 בצלים חתוכים לפרוסות
1 כוס יין אדום
1/2 כוס סוכר
2 כפות דבש
קורט פלפל גרוס
קורט מלח
אופן ההכנה:
הכנת סלסלות הקדאיף:
להפריד ולקרוע בעזרת הידיים את שערות הקדאיף, ולהעביר את הקדאיף לקערה.
להוסיף לקערה חמאה מומסת ולערבב היטב לציפוי כל השערות.
יש להשתמש בתבניות שקעים מסיליקון. להדק לכל תחתית תבנית את שערות הקדאיף, להדק וליצור צורת סלסילה קטנה. להכניס את תבנית הסיליקון לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של
180 מעלות ולאפות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.
כשתחתיות הקדאיף תהיינה אפויות, להוציא את התבנית מהתנור, ולחלץ את סלסלות הקדאיף מהתבנית.
להכנת קוביות העוף וריבת הבצל:
מחממים במחבת מעט שמן. להוסיף למחבת את רצועות הבצל את הבצלים במשך 5 דקות על חום בינוני, להוסיף למחבת את הסוכר, היין והדבש. לערבב ולתת ליין להצטמצם, ולהפוך לריבת בצל עדינה. לתבל עם מעט פלפל גרוס.
לחתוך את חזה העוף לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
מוסיפים את קוביות העוף למחבת עם מעט שמן. לטגן את קוביות העוף עד לקבלן גוון זהוב.
לערבב בקערה את קוביות העוף המטוגנות וריבת הבצל. למלא את סלסילות הקדאיף עם קוביות העוף וריבת הבצל. להוסיף שקדים.
בתאבון…
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה