סלסילות קדאיף במילוי עוף, פיצוחים ופירות יבשים

17-01-2025 | ירון צחר

קבלו מתכון קל וטעים לסלסילות קדאיף ממולאות בעוף אגוזים ופירות יבשים, היתרון בסלסלות קדאיף האישיות, כשיש כמה סוגים של מאכלים, הגודל הקטן של המנה משאיר מקום גם למנות אחרות.

מצרכים:

חבילת שערות קדאיף
כוס חמאה / מחמאה מומסת
חופן פיצוחים (פיסטוקים/ שקדים) פרוסים או שלמים
לקוביות עוף:
חצי ק"ג חזה עוף נקי וחתוך לקוביות קטנות
3 בצלים חתוכים לפרוסות
1 כוס יין אדום
1/2 כוס סוכר
2 כפות דבש
קורט פלפל גרוס
קורט מלח

אופן ההכנה:

הכנת סלסלות הקדאיף:
להפריד ולקרוע בעזרת הידיים את שערות הקדאיף, ולהעביר את הקדאיף לקערה.
להוסיף לקערה חמאה מומסת ולערבב היטב לציפוי כל השערות.
יש להשתמש בתבניות שקעים מסיליקון. להדק לכל תחתית תבנית את שערות הקדאיף, להדק וליצור צורת סלסילה קטנה. להכניס את תבנית הסיליקון לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של
180 מעלות ולאפות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.
כשתחתיות הקדאיף תהיינה אפויות, להוציא את התבנית מהתנור, ולחלץ את סלסלות הקדאיף מהתבנית.
להכנת קוביות העוף וריבת הבצל:
מחממים במחבת מעט שמן. להוסיף למחבת את רצועות הבצל את הבצלים במשך 5 דקות על חום בינוני, להוסיף למחבת את הסוכר, היין והדבש. לערבב ולתת ליין להצטמצם, ולהפוך לריבת בצל עדינה. לתבל עם מעט פלפל גרוס.
לחתוך את חזה העוף לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.


מוסיפים את קוביות העוף למחבת עם מעט שמן. לטגן את קוביות העוף עד לקבלן גוון זהוב.
לערבב בקערה את קוביות העוף המטוגנות וריבת הבצל. למלא את סלסילות הקדאיף עם קוביות העוף וריבת הבצל. להוסיף שקדים.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: טו בשבט, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שיפודי יאקיטורי לעל האש 

אין על האש בלי שיפודים, והשיפודים האלה כל כך טעימים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות