ספאנקופיטה – מאפה פילו סלק עלים וגבינות

30-01-2024 | מילכה דיין

שבת קסומה ומושלמת עם שמיים תכולים, קדמה את פנינו.

מזג-האויר האביבי המפתיע, באמצע ינואר, אפשר לקבוע עם הבנים לארוחה, במסעדה יוונית ציורית, ביפו העתיקה.

הישיבה בחוץ, מפיות בתכלת וטעימה ממבחר הליקרים… חממו לכולנו את הלב והנשמה.

השולחן התמלא אט אט בצלוחיות שהצטרפו לחגיגה היוונית השמחה שלנו ובניהן מנת הספאנקופיטה- (מאפה פילו תרד ופטה) שנעלמה תוך דקה, הותירה ״טעם של עוד״ ובקשה שחזור, או וריאציה בנושא, במטבח הביתי שלנו…

אכן הכנתי. איזה כיף! מוזמנים לנסות גם!

החומרים הדרושים לתבנית פיירקס גדולה:23•30 ס״מ (8 מנות)

1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו.

עלים בלבד של סלק עלים (מנגולד) שטופים היטב וחתוכים דק דק לרצועות.

1 קוטג׳

1 גבינה לבנה (250 מ”ל)

4 פרוסות גבינה-צהובה. (חתוכה לקוביות או מגוררת).

1/2 קובייה של גבינת חמד (לגורר במגרדת גסה) .

(ניתן להשתמש גם בגבינות אחרות שאוהבים- העיקר שלא יהיה מלוח מידיי).

1 ביצה (להשאיר מעט חלמון למריחה)

שמן זית לשימון התבנית ומעט למריחה על העלים למעלה בסוף.

קורט פלפל שחור.

2 שיני שום קצוצות דק דק או כתושות.

סומסום לפיזור למעלה.

אופן ההכנה:

לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.

מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של שלושה עלים. (אני הנחתי על נייר אפיה על תבנית גדולה, שאוכל לגלגל את העלים עם המלית שם ולהעביר לתבנית).

מערבבים את הגבינות יחד עם סלק העלים, הביצה הטרופה, והפלפל.

מניחים בעזרת כף באמצע ומגלגלים ( ניתן לקפל את השוליים פנימה, כדי שהמלית לא תתפזר).

מברישים בשמן זית (או חמאה) את התבנית .

מסדרים בצפיפות ,זה לצד זה, עד למילוי התבנית.

מברישים בביצה טרופה ובשמן זית .

מפזרים סומסום מעל… בנדיבות.

מכניסים לתנור, בשליש התחתון, לטמפ׳ של 180 מעלות עד להשחמה(כחצי שעה ,עד ארבעים 40 דקות).

רצוי לבדוק: כשהתחתית זהובה-שחומה- להוציא.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות