מצרכים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים / שימרית
1 כף מלח
2 כפות סוכר
מים פושרים לפי הצורך
אופן ההכנה
מכינים בצק שמרים רך מאוד ואחרי שתפח מכינים מחצי הכמות כדורים בגודל של קלמנטינה ונותנים לו לנוח ואז מכל כדור עושים גלגל קטן ואז לוקחים סיר גדול עם שמן קנולה או חמניות , מחממים את השמן אבל לא יותר מדי שלא ישרף ואז מנמיכים את הלהבה ושמים את הגלגלים ומטגנים משני הצדדים, מניחים על נייר סופג ומפזרים הרבה סוכר מיד אחרי שהוא יוצא מהשמן, מהמחצית השניה של הבצק מכינים אותו כדורים, אבל משטיחים כמו פיתה ונותנים לפיתה לנוח ולפתוח קצת. הבצק צריך להיות רך! זאת אומרת לא לפחד לשים מים אבל שיהיה אפשר לעבוד איתו, מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הלביבות משני הצדדים (בזהירות לא לשרוף אותם), אם רוצים אפשר למרוח על כל פיתה תמרים ולעשות כמו בורקס גדול ואז מטגנים משני הצדדים שמים על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר ושותים עם כוס תה חם !!!, תהנו!!! בתאבון וחג חנוכה שמח!
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה