ספרינג רולס מושלמים מדפי אורז לצד רוטב אסייאתי

14-02-2024 | ניצן פוגל

מחפשים לתקתק ארוחה מרשימה באפס זמן וכלום עבודה? ספרינג רולס מושלמים ללא בישול או אפייה ממולאים בירקות טריים, עטופים בדפי אורז מוגשים לצד רוטב אסיאתי ממכר. מדובר במנה וייטנאמית טעימה, בריאה וקלה להכנה. מתאימה במיוחד כארוחת ערב קלילה ומאוזנת.

מצרכים למתכון – 30 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה

דפי האורז
חבילת דפי אורז (משתמשים בכמה שצריך ושומרים במזווה לפעם הבאה)
מילוי הירקות
חבילת אטריות שעועית
3 מלפפונים
3 גזרים
כרוב אדום קטן
5 עלי חסה
נבטים (דקים או עבים לבחירתכם)
אבוקדו בשל אבל לא רך מדי
עירית
כוסברה

(כדי לחסוך את זמן החיתוך של חלק מהירקות ניתן לרכוש שקית מוכנה של מיקס קלאסי טרי של תערובת חסות, כרוב וגזר  – קיים בכל סופר)

הוספת חלבון למנה:

ניתן לשים רצועות סלמון צלויי/ סלמון מעושן/ קוביות טופו/ רצועות חזה עוף צלוי/ טונה טרייה או טונה משימורים.

ניתן כמובן להשאיר את המנה צמחונית ללא חלבון.

הרוטב

רוטב סויה דל נתרן – 4 כפות

רוטב טריאקי – 2 כפות

חמאת בוטנים טבעית – 2 כפות גדושות

קרם קוקוס – חצי כוס (150 מ”ל)

לאוהבי הפיקנטיות – חצי פלפל צ’ילי קצוץ

(ניתן גם להשתמש ברוטב צ’ילי מוכן – כף)

שימו לב! לסוכרתיים ניתן להשתמש בתחליפים של רטבים ללא סוכר. כמובן שכל מקרה לגופו בהתייעצות עם הרופא/ תזונאי קליני.

אופן הכנת המתכון

מניחים את אטריות השעועית בקערה גדולה ושופכים עליהן מים רותחים עד לכיסוי. משרים במשך כעשר דקות עד לריכוך, ומסננים. בזמן ההשריה מתפנים להכנת שאר המרכיבים.
הכמות שיוצאת מאטריות השעועית היא גדולה למדי ואין צורך להשתמש בכולה עבור המתכון. לפיכך, בסיום העבודה מעבירים את כל מה שנשאר לכלי עם מכסה, ומקפיאים. בפעם הבאה שנרצה להשתמש בהם נוכל לשפוך לתוך הכלי מים רותחים והאטריות יחזרו להיות כמו חדשות. לאטריות השעועית גם שימושים רבים נוספים כך שניתן גם להוסיף אותן לסלט, למוקפצים וכיוצא בזה.
את הגזרים קולפים, שוטפים ומייבשים, וחותכים לרצועות דקות מאד בעזרת קולפן סלייסים שעולה גרושים או מנדולינה. אם אין לכם לא את זה ולא את זה ואתם לא מעוניינים לרכוש, תוכלו תמיד להשקיע יותר זמן ולהשתמש בסכין.

את המלפפונים קולפים, שוטפים ומייבשים, וחותכים אך ורק את החלק החיצוני שלו, זה שללא הגרעינים, לרצועות דקות מאד.
את הכרוב האדום, שוטפים, מייבשים וחותכים לרצועות דקיקות בסכין חדה או מנדולינה.
את החסה שוטפים, מייבשים, וחותכים בסכין לרצועות דקיקות.
את הנבטים חולטים קצרות על ידי כך שמעבירים אותם לקערה, שופכים עליהם מים רותחים, מחכים דקה ומסננים.
את האבוקדו קולפים וחותכים לרצועות דקות.
את העירית שוטפים ומייבשים.
את הכוסברה שוטפים ומייבשים.
מכינים קערה גדולה ובה מים חמימים עבור טבילת דפי האורז, וכרגע יש לנו את כל מה שצריך בכדי להתחיל במלאכת ההרכבה.

תהליך הרכבה ומילוי דפי האורז:

טובלים דף אורז במים החמימים לחמש שניות, מוציאים ומניחים על משטח עבודה – יש להניח על נייר אפייה על מנת למנוע הידבקות.

אם דף האורז עגול, מניחים קרוב לצד התחתון של העיגול מעט מכל ירק. מתחילים מהגזר ומהמלפפון, עליהם מניחים את הכרוב והחסה, מעל את העירית והכוסברה ומעל הכל מעט נבטים ואטריות שעועית לבסוף מעל מניחים את האבוקדו.

סוגרים את שני הצדדים החיצוניים כלפי פנים (גם אם דף האורז עגול וגם אם הוא מרובע), וממשיכים לגלגל עד לסוף הדף.

מניחים בתבנית או מגש שעליו פרסתם נייר אפייה נוסף למניעת הידבקות, וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים עם כל הירקות.

שומרים במקרר עטוף בניילון נצמד עד להגשה.

את הרולים מגישים לצד קערת הרוטב שהכנו שבו ניתן לטבול את הרול. החלק המהנה הוא שאוכלים עם הידיים.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות