מצרכים (מתקבלות כ-50 עוגיות):
3 בננות בינוניות בשלות
2 כפות דבש/כף סילאן/ מייפל / סוכר חום…או בלי
1 כוס קמח שקדים
1 כוס קוואקר
1/2 כוס סומסום
1/2 כוס אגוזים/שקדים קצוצים/ פיסטוק/בונדו!!!!!
1 כפית שטוחה קינמון ( אפשר גם בלי)
1/4 כוס מים
אפשר להוסיף נטיפי שוקולד מריר או חתיכות …
אופן ההכנה:
בקערה מועכים את הבננות ומוסיפים את החומרים היבשים: האגוזים, הסומסום, הקוואקר, קמח השקדים והקינמון. מערבבים.
מוסיפים את המים משהים 10 דקות ומערבבים.
יוצרים כדורים ( טיפונת פחות מכדור פינג-פונג) ומשטחים במרווחים על תבנית, שעליה נייר אפיה.
מכניסים לתנור,לטמפ׳ של 175 מעלות עד שמשחימות משני הצדדים. (את הכדורים ניתן לגלגל מידי פעם,שישחימו מכל הצדדים).
מוציאים מהתנור וממתינים כמה דקות ורק אז מוציאים את העוגיות מהתבנית.
ניתן לשמור בקופסא בפריזר , עם נייר אפיה בין השכבות. כך הן נשמרות פריכות קריספיות וכיפיות…
תהנו!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אירית אשכנזי
02.04.2024
האם אפשר להחליף את הבננות במרכיב אחר? בננה גורמת לי לליחה.
תודה.
מילכה דיין
03.04.2024
ערב טוב
הבננה-היא חלופה לביצים…
אם את לא טבעונית הוסיפי 2 ביצים.אם את כן טבעונית, הייתי מנסה 1/2 כוס רסק תפוחים וכף טחינה או חמאת בוטנים, או שקדים.
בהצלחה👍🙏🤗
למתכונים נוספים בבלוג שלי:
http://www.meshubaha.com
מילכה דיין
03.04.2024
ערב טוב
ניתן להחליף את הבננות בחצי כוס רסק תפוחים וכף טחינה או חמאת שקדים או בוטנים… או 2 ביצים( אם את לא טבעונית)
תמר אלעזר
04.04.2024
קוואקר זה גלוטן…
חלק מהמתכונים מופיעות המידות “ספל”. לכל ספל יש קיבולת שונה. אולי אפשר לקבל את למדוד את המכונים בכוס, שהיא מידה סטנדרטית של 180-200 מ”ל?
נטע טל
04.04.2024
האם אפשר ללא שומשום?
מילכה דיין
04.04.2024
כן
אפשר בלי סומסום…
אפשר להוסיף גרעינים ואפשר שלא.
למתכונים נוספים:
http://www.meshubaha.com
מילכה דיין
04.04.2024
היי תמר
בניגוד להגיון, למיטב הבנתי שיבולת שועל אינה מכילה גלוטן.בחנויות הטבע נמכר קוואקר נטול גלוטן ומשמעותו:שלא נגע, נארז בסביבת קמח חיטה.