מצרכים
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל / כפית תמצית וניל
1 ביצה L
1 חלמון
2 כוסות קמח לבן
1 קורט מלח דק
1/2 כפית אבקת אפייה
לקישוט
2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה
בקערת המיקסר יש לשים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות), להוסיף את הביצה, החלמון, הסוכר, אבקת האפייה ואת תמצית הוניל.
בוו גיטרה יש לעבד את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הקמח לאט לאט. מי שרוצה, ממש לא חייבים מיקסר, אפשר לגמרי לעשות זאת ביד, פשוט ייקח יותר זמן. לאחר שמתקבלים פירורים גדולים יש לאחד אותם לכדור.
עטפו את כדור הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.
לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות לפני תחילת האפייה, בעת שהבצק במקרר.
לצפות תבנית עם נייר אפייה.
לחלק את הבצק לשני חלקים.
בעזרת מערוך על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ , כדי למנוע מהבצק להידבק למערוך, אפשר לשים נייר אפייה נוסף מעל הבצק וככה לרדד.
לאחר מכן יש לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה. אפשר לקשט את העוגיות לפני האפייה במעט סוכר שזורים עליהן.
לאפות בתנור 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. לא לפחד אם העוגיות רכות שהן יוצאות מהתנור, כשהן מתקררות הן מתקשות.
את שאריות הבצק שנותרו אחרי הקריצה אוספים ומרדדים לסיבוב קריצה נוסף
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
רוית נחמני
30.08.2024
עדיין לא אפיתי
אבל לפי רשימת המצרכים
נראה מצויין
יוסף גוזי
31.08.2024
לשים יותר חמאה זה ישדרג את הטעם…
תקוה
31.08.2024
אפשר ללא גלוטן
Yacov Rozental
02.09.2024
שלום רציתי לדעת עם רוצים לזרות סוכריות מתוקות עושים זאת מיד אחרי האפיה או לפני.נ.בתודה על המתכון מפש אותו שנים!