עוגיות שומשום ושקדים פריכות

25-10-2023 | מילכה דיין

היום התחיל בכאב ראש מוזר, לא רגיל. הראש עמום והגוף עייף משהו… וכשאנחנו לא במיטבנו אין חשק לאכול, רק לשתות חליטות תה ומידי פעם קצת מרק כתום ״מבריא״. בכל זאת, לאחר יומיים מתבקשת עוגייה פשוטה, פריכה, לא מתחכמת, עם התה, מה לא? נזכרתי, כשהיינו ילדים, דודה של אמא הייתה מגישה את עוגיות השומשום עם כוס נענע ואומרת:״ זה יעשה אותך בריא/ה״…אז שווה לנסות, לא? הפעם בגרסה שמשלבת שומשום ושבבי שקדים…

ו…לא חייבים להיות חולים כדי להנות מהם!

 

החומרים הדרושים ל -50 עוגיות:

2 ביצים

8 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

2 סוכר וניל

לבחוש הכל יחד ולהוסיף:

2 אבקת אפיה

2 כוסות קמח

1 כוס סומסום

1/2 כוס גפרורי שקדים

לערבב יחד במזלג, או ביד

להוסיף 1/3 עד 1/2 כוס מים ולהמשיך ללוש.

ניתן ליצור כדורים ולמעוך, או להניח תלולית בעזרת שתי כפיות.

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים, זה תופח.( אני הכנסתי 25 עוגיות בתבנית).

לאפות בטמפ׳ של 170-175 מעלות, בטורבו עליון תחתון, עד שהשוליים מזהיבים.

להוציא, לקרר מעט ואז להסיר מהתבנית.

בתאבון חברים😋

המון בריאות וימים שקטים לכולנו🙏

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות