החומרים הדרושים: (50 עוגיות גדולות)
1 ביצה גדולה
1 כף גדושה (הר) חמאת בוטנים
1/4 כוס שמן (או כף גדושה טחינה גולמית)
(אפשר 100 גר׳ חמאה במקום השמן + חמאת בוטנים)
1 כפית שטוחה סודה לשתייה (לרגישים ניתן להמיר ב 1/2 שקית אבקת אפיה).
2/3 ספל סוכר חום+ 1/3 כוס סוכר לבן
2 כוסות קמח ( אפשר לערבב לבן ומלא)
100 גר׳ שוקולד מריר איכותי קצוץ גס
(שיימס באפיה)
ספל שוקולד צ׳יפס מעורב מריר/ לבן
1/2 ספל אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 ספל קוואקר
1/3 כוס חלב /סויה/ קוקוס/ מים חמים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לעיסה על פי הסדר שלעיל.
שמים לקירור שעה לפחות.
יוצקים בכפית מלאה ומשטחים ,בתנועה קלה על נייר האפיה, 24 במרווחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ׳ של 180 ל 12 דקות (קריספי בחוץ לח בפנים) או 15-17 דקות לקריספיות לגמרי.
לחכות שיתקרר לגמרי ורק אז להוציא בתנועה סיבובית או בקילוף עדין מהנייר.
להכין כוס קפה
ולהתענג!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה