עוגיות שוקולד צ׳יפס מושחתות

17-03-2024 | מילכה דיין

קפצנו לארוחת ערב חלבית וטעימה בבית קפה קטן ואיכותי, בקטמון. שמנו לב לצנצנות הזכוכית הגדולות ,שבהן נחו להן בנחת מגוון עוגיות שוקולד צ׳יפס.

חשבתי לעצמי, באמת מזמן לא הכנתי… כאן בגרסה קצת יותר בריאה, עם קוואקר ואגוזי מלך. (ברור שאפשר גם בלי).

ניתן לשחק ולגוון עם התוספות. קשה להתווכח על הטעם! זהירות ממכר!

החומרים הדרושים: (50 עוגיות גדולות)

1 ביצה גדולה

1 כף גדושה (הר) חמאת בוטנים

1/4 כוס שמן (או כף גדושה טחינה גולמית)

(אפשר 100 גר׳ חמאה במקום השמן + חמאת בוטנים)

1 כפית שטוחה סודה לשתייה (לרגישים ניתן להמיר ב 1/2 שקית אבקת אפיה).

2/3 ספל סוכר חום+ 1/3 כוס סוכר לבן

2 כוסות קמח ( אפשר לערבב לבן ומלא)

100 גר׳ שוקולד מריר איכותי קצוץ גס

(שיימס באפיה)

ספל שוקולד צ׳יפס מעורב מריר/ לבן

1/2 ספל אגוזי מלך קצוצים גס

1/2 ספל קוואקר

1/3 כוס חלב /סויה/ קוקוס/ מים חמים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לעיסה על פי הסדר שלעיל.

שמים לקירור שעה לפחות.

יוצקים בכפית מלאה ומשטחים ,בתנועה קלה על נייר האפיה, 24 במרווחים.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ׳ של 180 ל 12 דקות (קריספי בחוץ לח בפנים) או 15-17 דקות לקריספיות לגמרי.

לחכות שיתקרר לגמרי ורק אז להוציא בתנועה סיבובית או בקילוף עדין מהנייר.

להכין כוס קפה

ולהתענג!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגיות שוקולד צ׳יפס מושחתות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.