עוגיות שוקולד צ׳יפס מושחתות

17-03-2024 | מילכה דיין

קפצנו לארוחת ערב חלבית וטעימה בבית קפה קטן ואיכותי, בקטמון. שמנו לב לצנצנות הזכוכית הגדולות ,שבהן נחו להן בנחת מגוון עוגיות שוקולד צ׳יפס.

חשבתי לעצמי, באמת מזמן לא הכנתי… כאן בגרסה קצת יותר בריאה, עם קוואקר ואגוזי מלך. (ברור שאפשר גם בלי).

ניתן לשחק ולגוון עם התוספות. קשה להתווכח על הטעם! זהירות ממכר!

החומרים הדרושים: (50 עוגיות גדולות)

1 ביצה גדולה

1 כף גדושה (הר) חמאת בוטנים

1/4 כוס שמן (או כף גדושה טחינה גולמית)

(אפשר 100 גר׳ חמאה במקום השמן + חמאת בוטנים)

1 כפית שטוחה סודה לשתייה (לרגישים ניתן להמיר ב 1/2 שקית אבקת אפיה).

2/3 ספל סוכר חום+ 1/3 כוס סוכר לבן

2 כוסות קמח ( אפשר לערבב לבן ומלא)

100 גר׳ שוקולד מריר איכותי קצוץ גס

(שיימס באפיה)

ספל שוקולד צ׳יפס מעורב מריר/ לבן

1/2 ספל אגוזי מלך קצוצים גס

1/2 ספל קוואקר

1/3 כוס חלב /סויה/ קוקוס/ מים חמים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לעיסה על פי הסדר שלעיל.

שמים לקירור שעה לפחות.

יוצקים בכפית מלאה ומשטחים ,בתנועה קלה על נייר האפיה, 24 במרווחים.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ׳ של 180 ל 12 דקות (קריספי בחוץ לח בפנים) או 15-17 דקות לקריספיות לגמרי.

לחכות שיתקרר לגמרי ורק אז להוציא בתנועה סיבובית או בקילוף עדין מהנייר.

להכין כוס קפה

ולהתענג!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סינטה בבצק עלים – ביף וולינגטון

המתכון הבא הוא לאוהבי הבשר. ביף וולינגטון הוא אתגר מעורר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

יפרק (עלי גפן) לבעלי זמן וסבלנות

פסח ושבועות כבר מאחורינו… הכל עדיין ירוק רענן ופורח. החושים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות