המצרכים:
למוס וניל ושוקולד לבן:
4 גרם ג'לטין
רבע כוס חלב
1 כף סוכר
½ כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
40 גרם חמאה, רכה
קורט מלח
1 מיכל שמנת מתוקה
לטראפלס:
שני שליש כוס שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
אבקת קקאו, לציפוי
לבראוניז:
1 כף מחוקה קפה מגורען
175 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
3 ביצים גדולות
שני שליש כוס סוכר
1/2 כפית מלח
שליש כוס קמח
3 כפות קקאו
קורט אבקת אפייה
לגנאש בראוניז:
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
לציפוי מוס השוקולד הלבן:
75 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
כלים: תבנית 24 ס"מ לבסיס הבראוניז, תבנית 18 ס"מ למוס שוקולד לבן
להכנת מוס שוקולד לבן:
מוסיפים לקערית את הג'לטין עם 2 כפות מים ומערבבים. מניחים לג'לטין לספוג את הנוזלים במשך כ- 10 דקות. מבשלים יוצקים לסיר קטן את החלב, הסוכר ותמצית הווניל ,ומביאים עד לסף רתיחה. יוצקים את החלב החם לקערה ובה השוקולד הלבן הקצוץ, מניחים למשך כדקה, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. ממיסים את הג'לטין המושרה במשך 10 שניות במיקרוגל. בוחשים את נוזל הג'לטין עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את הג'לטין לקערת השוקולד המומס, ומערבבים. מוסיפים לקערה חמאה רכה וקורט מלח וטורפים עד להטמעה. מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. מוסיפים למערבל חשמלי שמנת מתוקה, ומערבלים עד לקבלת קצפת יציבה אך רכה. מקפלים את הקצפת בהדרגה לקערת השוקולד המומס, ומקפלים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת לתבנית 18 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ומעבירים להקפאה למשך הלילה.
להכנת הטראפלס:
יוצקים לסיר קטן את השמנת המתוקה, ומחממים עד לסף רתיחה. יוצקים את השמנת המתוקה לקערה ובה השוקולד המריר הקצוץ. מניחים למשך כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך שלוש שעות לפחות עד להתייצבות התערובת. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל של כ-2 ס"מ, ומגלגלים היטב בקקאו. מניחים את הטראפלס בקופסה אטומה, ושומרים בקירור עד להרכבה.
להכנת הבראוניז:
ממיסים את הקפה עם 2 כפות מים רותחים, ומצננים. ממיסים את החמאה ומניחים להצטנן. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר, ומניחים בצד להצטנן. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים עם סוכר ומלח. יוצקים לקערה בהדרגה את החמאה המומסת ואת הקפה תוך טריפה, עד לקבלת מרקם חלק. מנפים פנימה את הקמח, הקקאו וקורט אבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את התערובת לתבנית 24 ס"מ, מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם לטמפ' של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ 20- דקות, כך שהעוגה נראית כאפויה למראה, אך היא עדיין מעט רכה במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.
הרכבה ועיטור:
ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שמנת ושוקולד מריר ומערבבים עד לקבלת גנאש שוקולד חלק. מעבירים את הציפוי לקירור למשך כחצי שעה, עד להסמכה. מפרישים כ- 3 כפות משוקולד המריר המומס ומניחים בצד. מורחים את יתרת גנאש השוקולד המריר על הבראוניז. מחלצים את מוס השוקולד הלבן מהתבנית. ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת בסיר קטן. מצננים את בלילת השוקולד הלבן ויוצקים על המוס. מניחים למוס להצטנן במשך כ- 5 שעות. מוסיפים את 3 כפות השוקולד המומס לקונוס מנייר אפייה ומעטרים את פני המוס. מניחים את דיסקית מוס השוקולד הלבן מעל פני הבראוניז. נותנים לטראפלס גלגול נוסף בקקאו ומצמידים סביב המוס. שומרים את העוגה המוכנה במקרר.
פרסם תגובה