עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

08-05-2024 | מילכה דיין

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ של ״ רמת-רחל״ ושמה את פעמיי לעבר עונה ( o’na) חנות הליקרים במתחם.

קונה כהרגלי מבחר פירות יער, דובדבנים, אוכמניות ותותי עץ, חלקם טריים וחלקם עברו טבילה ראשונה בתהליך עשיית הליקרים של איציק, כך שהם ממותקים קלות ומעט אלכוהוליים.

הם יהוו יצירה אכילה, צבעונית, אבסטרקטית ומגרה- על עוגת הגבינה האפויה.

איזה כיף של עונה- תרתי משמע!

לקלתית בצק פריך:

לקלתית בצק פריך

100 גר׳ חמאה

1 חלמון

1 כוס קמח

1 אב׳ אפיה

1-2 כפות מי קרח

ניתן לשדרג בפירורי שקדים/ אגוזים

או-

תחתית בסקויטים:

100 גר חמאה

200 גר פתי בר

1-2 כפות סוכר

לטחון יחד במג׳מיקס

( אפשר לשדרג בקומץ שקדים לתוך התערובת)

למלית:

2 גבינות סקי (5% או 9%)

3ביצים שלמות

2 כפות שטוחות קורנפלור

3/4 כוס סוכר

1/2 1 כוס חלב (או 1 כוס חלב ו 1 שמנת חמוצה)

1 יוגורט פרו (אם אין,אז עוד גבינת סקי 250 גר או שמנת)

כפית וניל

ניתן להוסיף גרדת לימון

לערבב במטרפה

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות!( זו לא טעות)

לרפד את הדפנות בבצק, להדק היטב.

לשפוך את המלית.

לנענע קלות.

לאפות 10 דקות בטמפ’ של 200 מעלות

ואז להנמיך ל 180 לעוד חצי שעה.

לא לפתוח את התנור!

לאחר 40-45 דקות לכבות.

כעבור 5 דק לפתוח את התנור למרווח של מגבת… כעבור 5 דקות נוספות למגבת מגולגלת לכדור( רווח גדול יותר) אחכ לפתוח את הדלת ובסוף להוציא…

עם מרית בעדינות לעבור על המרווח בין העוגה לתבנית. (כדי למנוע נפילות וסדקים)

עדיף לשמור בקירור למחרת נראה אתכם).

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות