לקלתית בצק פריך:
לקלתית בצק פריך
100 גר׳ חמאה
1 חלמון
1 כוס קמח
1 אב׳ אפיה
1-2 כפות מי קרח
ניתן לשדרג בפירורי שקדים/ אגוזים
או-
תחתית בסקויטים:
100 גר חמאה
200 גר פתי בר
1-2 כפות סוכר
לטחון יחד במג׳מיקס
( אפשר לשדרג בקומץ שקדים לתוך התערובת)
למלית:
2 גבינות סקי (5% או 9%)
3ביצים שלמות
2 כפות שטוחות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
1/2 1 כוס חלב (או 1 כוס חלב ו 1 שמנת חמוצה)
1 יוגורט פרו (אם אין,אז עוד גבינת סקי 250 גר או שמנת)
כפית וניל
ניתן להוסיף גרדת לימון
לערבב במטרפה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות!( זו לא טעות)
לרפד את הדפנות בבצק, להדק היטב.
לשפוך את המלית.
לנענע קלות.
לאפות 10 דקות בטמפ’ של 200 מעלות
ואז להנמיך ל 180 לעוד חצי שעה.
לא לפתוח את התנור!
לאחר 40-45 דקות לכבות.
כעבור 5 דק לפתוח את התנור למרווח של מגבת… כעבור 5 דקות נוספות למגבת מגולגלת לכדור( רווח גדול יותר) אחכ לפתוח את הדלת ובסוף להוציא…
עם מרית בעדינות לעבור על המרווח בין העוגה לתבנית. (כדי למנוע נפילות וסדקים)
עדיף לשמור בקירור למחרת נראה אתכם).
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה