עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

17-05-2025 | מילכה דיין

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ של ״ רמת-רחל״ ושמה את פעמיי לעבר עונה ( o'na) חנות הליקרים במתחם.

קונה כהרגלי מבחר פירות יער, דובדבנים, אוכמניות ותותי עץ, חלקם טריים וחלקם עברו טבילה ראשונה בתהליך עשיית הליקרים של איציק, כך שהם ממותקים קלות ומעט אלכוהוליים.

הם יהוו יצירה אכילה, צבעונית, אבסטרקטית ומגרה- על עוגת הגבינה האפויה.

איזה כיף של עונה- תרתי משמע!

לקלתית בצק פריך:

לקלתית בצק פריך

100 גר׳ חמאה

1 חלמון

1 כוס קמח

1 אב׳ אפיה

1-2 כפות מי קרח

ניתן לשדרג בפירורי שקדים/ אגוזים

או-

תחתית בסקויטים:

100 גר חמאה

200 גר פתי בר

1-2 כפות סוכר

לטחון יחד במג׳מיקס

( אפשר לשדרג בקומץ שקדים לתוך התערובת)

למלית:

2 גבינות סקי (5% או 9%)

3ביצים שלמות

2 כפות שטוחות קורנפלור

3/4 כוס סוכר

1/2 1 כוס חלב (או 1 כוס חלב ו 1 שמנת חמוצה)

1 יוגורט פרו (אם אין,אז עוד גבינת סקי 250 גר או שמנת)

כפית וניל

ניתן להוסיף גרדת לימון

לערבב במטרפה

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות!( זו לא טעות)

לרפד את הדפנות בבצק, להדק היטב.

לשפוך את המלית, לנענע קלות, להניח בעדינות את פירות היער השטופים מעל.

לאפות 10 דקות בטמפ' של 200 מעלות ואז להנמיך ל 180 לעוד חצי שעה.

לא לפתוח את התנור! לאחר 40-45 דקות לכבות.

כעבור 5 דק לפתוח את התנור למרווח של מגבת… כעבור 5 דקות נוספות למגבת מגולגלת לכדור( רווח גדול יותר) אחכ לפתוח את הדלת ובסוף להוציא…

עם מרית בעדינות לעבור על המרווח בין העוגה לתבנית. (כדי למנוע נפילות וסדקים)

עדיף לשמור בקירור עד יום למחרת. נראה אתכם מצליחים להתאפק).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.