מצרכים לקלתית:
250 גר׳ ביסקוויטים (לוטוס, או שילוב פתי בר ולוטוס).
10 שקדים או אגוזי פקאן מומלץ, אך לא חובה.
50 גר׳ חמאה
1 כף ממרח לוטוס
קורט קינמון מומלץ ומשדרג…לא חובה.
מצרכים למלית הגבינה:
4 ביצים
1-1/2 כוס סוכר (תלוי אם יש ציפוי מתוק או לא)
2 שקיות סוכר וניל
750 גר׳ גבינה לבנה (5% או 9%)
1 כוס חלב
1 שמנת חמוצה (9%)
3 כפות שטוחות קורנפלור
אופן ההכנה:
מרסקים את הביסקוויטים (במגמיקס) , בפעימות קצרות עד לפרורים גסים.
ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירורים
מוסיפים כף ממרח לוטוס לאיחוד התערובת.
משטחים את התערובת על תבנית אפיה עגולה או קפיצית, מהדקים גם בשוליים ומכניסים לקירור (15 דקות).
מערבבים במיקסר או בעזרת מטרפה את החומרים למלית הגבינה עד לאיחוד, ללא גושים.
יוצקים את הבלילה לתוך הקלתית הקרה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל 10 דקות ואז מנמיכים את הטמפ׳ ל 170 מעלות לעוד 50 דקות. (אם היא עדיין רוטטת במרכז ניתן עוד 5-10 דקות)
לכבות את התנור ולפתוח את הפתח בהדרגה: לגלגל מגבת, כדי ליצור מרווח בדלת התנור ולהרחיב במשך חצי שעה.
להוציא שיתקרר ולהכניס למקרר עד למחרת.
למחרת להמיס 1/2 צנצנת לוטוס( 3 כפות גדושות) במיקרו ולמרוח על העוגה הקרה.
ניתן לקשט בשברי או פירורי לוטוס, או שמנת מתוקה, כרצונכם.
להכין כוס קפה טעים, לשבת בנחת, לחתוך חתיכה… ולהתענג
ב… ת…א…ב…ו…ן!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה