עוגת גבינה אפויה ולוטוס

02-04-2024 | מילכה דיין

עוגת הגבינה האפויה, המסורתית אצלנו, הפעם, לבקשת הילדים, בציפוי הלוטוס.

יפה, טעימה, לא כבדה ולא מתוקה מידי.

המלית: שילוב של גבינה 5% ושמנת חמוצה, מאפשרת להנות מכל ביס, עם פחות ייסורי מצפון!

מתוק לו, מתוק לו…

מצרכים לקלתית:

250 גר׳ ביסקוויטים (לוטוס, או שילוב פתי בר ולוטוס).

10 שקדים או אגוזי פקאן מומלץ, אך לא חובה.

50 גר׳ חמאה

1 כף ממרח לוטוס

קורט קינמון מומלץ ומשדרג…לא חובה.

מצרכים למלית הגבינה:

4 ביצים

1-1/2 כוס סוכר (תלוי אם יש ציפוי מתוק או לא)

2 שקיות סוכר וניל

750 גר׳ גבינה לבנה (5% או 9%)

1 כוס חלב

1 שמנת חמוצה (9%)

3 כפות שטוחות קורנפלור

אופן ההכנה:

מרסקים את הביסקוויטים (במגמיקס) , בפעימות קצרות עד לפרורים גסים.

ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירורים

מוסיפים כף ממרח לוטוס לאיחוד התערובת.

משטחים את התערובת על תבנית אפיה עגולה או קפיצית, מהדקים גם בשוליים ומכניסים לקירור (15 דקות).

מערבבים במיקסר או בעזרת מטרפה את החומרים למלית הגבינה עד לאיחוד, ללא גושים.

יוצקים את הבלילה לתוך הקלתית הקרה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל 10 דקות ואז מנמיכים את הטמפ׳ ל 170 מעלות לעוד 50 דקות. (אם היא עדיין רוטטת במרכז ניתן עוד 5-10 דקות)

לכבות את התנור ולפתוח את הפתח בהדרגה: לגלגל מגבת, כדי ליצור מרווח בדלת התנור ולהרחיב במשך חצי שעה.

להוציא שיתקרר ולהכניס למקרר עד למחרת.

למחרת להמיס 1/2 צנצנת לוטוס( 3 כפות גדושות) במיקרו ולמרוח על העוגה הקרה.

ניתן לקשט בשברי או פירורי לוטוס, או שמנת מתוקה, כרצונכם.

להכין כוס קפה טעים, לשבת בנחת, לחתוך חתיכה… ולהתענג

ב… ת…א…ב…ו…ן!

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות