עוגת גבינה אפויה ולוטוס

02-04-2024 | מילכה דיין

עוגת הגבינה האפויה, המסורתית אצלנו, הפעם, לבקשת הילדים, בציפוי הלוטוס.

יפה, טעימה, לא כבדה ולא מתוקה מידי.

המלית: שילוב של גבינה 5% ושמנת חמוצה, מאפשרת להנות מכל ביס, עם פחות ייסורי מצפון!

מתוק לו, מתוק לו…

מצרכים לקלתית:

250 גר׳ ביסקוויטים (לוטוס, או שילוב פתי בר ולוטוס).

10 שקדים או אגוזי פקאן מומלץ, אך לא חובה.

50 גר׳ חמאה

1 כף ממרח לוטוס

קורט קינמון מומלץ ומשדרג…לא חובה.

מצרכים למלית הגבינה:

4 ביצים

1-1/2 כוס סוכר (תלוי אם יש ציפוי מתוק או לא)

2 שקיות סוכר וניל

750 גר׳ גבינה לבנה (5% או 9%)

1 כוס חלב

1 שמנת חמוצה (9%)

3 כפות שטוחות קורנפלור

אופן ההכנה:

מרסקים את הביסקוויטים (במגמיקס) , בפעימות קצרות עד לפרורים גסים.

ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירורים

מוסיפים כף ממרח לוטוס לאיחוד התערובת.

משטחים את התערובת על תבנית אפיה עגולה או קפיצית, מהדקים גם בשוליים ומכניסים לקירור (15 דקות).

מערבבים במיקסר או בעזרת מטרפה את החומרים למלית הגבינה עד לאיחוד, ללא גושים.

יוצקים את הבלילה לתוך הקלתית הקרה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל 10 דקות ואז מנמיכים את הטמפ׳ ל 170 מעלות לעוד 50 דקות. (אם היא עדיין רוטטת במרכז ניתן עוד 5-10 דקות)

לכבות את התנור ולפתוח את הפתח בהדרגה: לגלגל מגבת, כדי ליצור מרווח בדלת התנור ולהרחיב במשך חצי שעה.

להוציא שיתקרר ולהכניס למקרר עד למחרת.

למחרת להמיס 1/2 צנצנת לוטוס( 3 כפות גדושות) במיקרו ולמרוח על העוגה הקרה.

ניתן לקשט בשברי או פירורי לוטוס, או שמנת מתוקה, כרצונכם.

להכין כוס קפה טעים, לשבת בנחת, לחתוך חתיכה… ולהתענג

ב… ת…א…ב…ו…ן!

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות