מצרכים:
לקלתית העוגה:
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 כוס קמח
מעט תמצית וניל
1 חלמון
לבלילת הגבינה
225 גרם גבינת שמנת
500 גרם גבינה לבנה 9%
200 גרם שוקולד לבן, גרוס לקוביות
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כוס סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 ביצים
לשכבת הדובדבנים:
דובדבנים מגולענים
1 כף שטוחה של קורנפלור
3 כפות מים
לקישוט:
1/3 מיכל שמנת מתוקה
40 גרם שקדים לבנים קלויים
סקיות צ’יפס שוקולד חלב
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מוסיפים למיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, ומערבלים במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לקערה את החלמון ותמצית הווניל וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק.
מרדדים את הבצק, ומרפדים אתו את תחתית התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. משאירים את התנור לעבוד על חום של 180 מעלות.
הכנת בלילת הגבינה: מוסיפים את השוקולד הלבן בסיר קטן. יוצקים את השמנת המתוקה, ומחממים , תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את השוקולד לקערת מיקסר. מוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר את הגבינות, הביצים, תמצית הווניל והאינסטנט פודינג. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את בלילת הגבינות מעל הקלתית (לאחר שהצטננה), ומכניסים את התבנית לתנור החם למשך כ-25 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור לכ- 120 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות נוספות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים במשך כשעה אחת. מעבירים את התבנית למקרר למשך כשעתיים נוספות.
הכנת שכבת הדובדבנים:
מוסיפים לסיר קטן את הדובדבנים והסירופ שבצנצנת. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, ומחממים במשך כשתי דקות נוספות. מוסיפים לקערית את הקורנפלור והמים, ומערבבים עם כפית, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. יוצקים את נוזל הקורנפלור לסיר, תוך כדי ערבוב, עד שנוזל הקורנפלור נטמע בסירופ הדובדבנים, והסירופ הופך לסמיך. מורידים את הסיר מהכיריים, ונותנים לדובדבנים מעט להצטנן. בעזרת כף, מעבירים את תוכן הסיר אל פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר .
פרסם תגובה