מצרכים:
לקלתית:
250 גרם עוגיות לוטוס
75 גרם חמאה מומסת
למילית הגבינה
2 גביעי גבינת שמנת מרוככת
2 גביעי גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר חום 200 גרם
1/4 כוס סוכר מגורען 50 גרם
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס ממרח לוטוס ( 240 גרם)
1 כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
4 ביצים גדולות בטמפ’ החדר
לקישוט:
1/2 כוס ממרח לוטוס
1/2 כוס עוגיות לוטוס מפוררות
אופן ההכנה:
לקלתית:
מחממים את התנור ל-160 מעלות
מניחים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון ומעבדים לקבלת פירורים עדינים.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הלוטוס.
מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בנייר עטיפה.
מהדקים את תערובת הקלתית על תחתית תבנית בקוטר 24 ס”מ.
אופים את הקלתית בתנור במשך 10 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לקלתית להצטנן.
למילית הגבינה:
מקציפים את הגבינות במשך 3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים לקערה את הסוכר החום והסוכר המגורען ומקציפים במשך 2 דקות נוספות.
מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה וממרח הלוטוס ומקציפים, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לתערובת את הווניל, המלח ומערבבים.
מוסיפים לתערובת הגבינה את הביצים ומערבבים לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את עוגת הגבינה לתבנית מעל הקלתית האפויה.
מניחים בחלק התחתון של תא האפייה, תבנית המלאה עד ½ הגובה במים חמים.
שלב אחד מעל, מניחים את תבנית האפייה עם בלילת בגבינה.
אופים את עוגת הגבינה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של-160 מעלות במשך 60 עד 70 דקות.
כדי לבדוק אם עוגת הגבינה מוכנה לאפייה, תנו לתבנית תנועות קלות, היא אמורה לנענע מעט במרכזה, אך השוליים צריכים להיראות מיושנים.
לכבות את התנור ולהשאיר בו את עוגת הגבינה למשך שעה אחת.
להוציא את עוגת הגבינה מהתנור, ולהכניס אותה למקרר ל-6 שעות לפחות.
קישוט העוגה:
להמיס את ממרח הלוטוס במיקרוגל למשך של 30 שניות, עד שהיא מקבלת מרקם נוזלי.
לצקת את בלילת הלוטוס על פני עוגת הגבינה.
לפזר פירורי עוגיות לוטוס על פני העוגה. להשאיר את העוגה במקרר עד להגשה.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
זהבה איזנברג
02.03.2024
שאלה, האם אין קמח הלל בעוגה זו?
ירון צחר
03.03.2024
אין.
כפי שרשום במתכון