עוגת גבינה לוטוס עם פירורים

25-02-2024 | ירון צחר

לשלב לוטוס עם עוגת גבינה זה הדבר הכי טוב שתעשו! מאז שממרח הלוטוס הומצא, כולם מחפשים עוד ועוד מתכונים שיבליטו את הטעם הקרמלי הנפלא שלו. הנה אחד מהמתכונים הקלים ביותר אך המתגמלים ביותר. העוגה הולכת נפלא עם הקפה של הבוקר או כקינוח שגונב את ההצגה!

מצרכים:

לקלתית:
250 גרם עוגיות לוטוס
75 גרם חמאה מומסת
למילית הגבינה
2 גביעי גבינת שמנת מרוככת
2 גביעי גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר חום 200 גרם
1/4 כוס סוכר מגורען 50 גרם
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס ממרח לוטוס ( 240 גרם)
1 כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
4 ביצים גדולות בטמפ’ החדר
לקישוט:
1/2 כוס ממרח לוטוס
1/2 כוס עוגיות לוטוס מפוררות

אופן ההכנה:

לקלתית:
מחממים את התנור ל-160 מעלות
מניחים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון ומעבדים לקבלת פירורים עדינים.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הלוטוס.
מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בנייר עטיפה.
מהדקים את תערובת הקלתית על תחתית תבנית בקוטר 24 ס”מ.
אופים את הקלתית בתנור במשך 10 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לקלתית להצטנן.
למילית הגבינה:
מקציפים את הגבינות במשך 3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים לקערה את הסוכר החום והסוכר המגורען ומקציפים במשך 2 דקות נוספות.
מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה וממרח הלוטוס ומקציפים, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לתערובת את הווניל, המלח ומערבבים.
מוסיפים לתערובת הגבינה את הביצים ומערבבים לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את עוגת הגבינה לתבנית מעל הקלתית האפויה.
מניחים בחלק התחתון של תא האפייה, תבנית המלאה עד ½ הגובה במים חמים.
שלב אחד מעל, מניחים את תבנית האפייה עם בלילת בגבינה.
אופים את עוגת הגבינה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של-160 מעלות במשך 60 עד 70 דקות.
כדי לבדוק אם עוגת הגבינה מוכנה לאפייה, תנו לתבנית תנועות קלות, היא אמורה לנענע מעט במרכזה, אך השוליים צריכים להיראות מיושנים.
לכבות את התנור ולהשאיר בו את עוגת הגבינה למשך שעה אחת.
להוציא את עוגת הגבינה מהתנור, ולהכניס אותה למקרר ל-6 שעות לפחות.
קישוט העוגה:
להמיס את ממרח הלוטוס במיקרוגל למשך של 30 שניות, עד שהיא מקבלת מרקם נוזלי.
לצקת את בלילת הלוטוס על פני עוגת הגבינה.
לפזר פירורי עוגיות לוטוס על פני העוגה. להשאיר את העוגה במקרר עד להגשה.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה ישר מהשדה

החורף הוא הזמן המושלם להתפנק במאכלים חמים ומנחמים, ושקשוקה על…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט מפנק עם משמשים יבשים וכרובית

את הסלט הזה אני אוהבת להכין כל השנה, אבל בטו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פירות יבשים לטו-בשבט

עוגה ידידותית לסביבה, המקבלת אליה באהבה פירות יבשים, אגוזים, פירות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות