09-03-2023
| ירון צחר

עוגה מצוינת עם שילוב מנצח של טעמי גבינה ואוכמניות בטעם של פעם.
מצרכים לתבנית 24 ס"מ:
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה אוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות אפשר
¼1 כפות ג'לטין
¼ כוס מים קרים
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם מסקרפונה
¼1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית בטעם פירות יער – לא חובה
2 מכלי שמנת מתוקה
לשכבת האוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים
לקישוט:
חופן
אוכמניות טריות
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מרסקים את עוגיות הבסיקוויטים במעבד מזון. שמים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
הכנת מילית גבינה ואוכמניות:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
במקביל, טוחנים את האוכמניות במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מחית. מניחים את המחית בצד.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והסוכר. מוסיפים את תמצית האוכמניות ומערבבים. מוסיפים לתערובת הגבינות את האוכמניות הטחונות מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות.
הכנת שכבת אוכמניות:
טוחנים את האוכמניות במעבד מזון ידני, עד לקבלת מחית אוכמניות. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון ומחית האוכמניות לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית.
מוסיפים את המים והקורנפלור לקערית ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את תוכן הקערית לסיר ומחממים, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם אוכמניות סמיך. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים לטמפ' החדר. מפזרים את מחית האוכמניות על מילית הגבינה בשכבה אחידה.
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת יציבה. מכניסים את הקצפת לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני מחית האוכמניות בצורת שושנים. מניחים על השושנים דובדבנים מסוכרים. מפזרים מעל העוגה חופן אוכמניות טריות.
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
פרסם תגובה