עוגת גבינה קרה ואוכמניות

09-03-2023 | ירון צחר

עוגה מצוינת עם שילוב מנצח של טעמי גבינה ואוכמניות בטעם של פעם.

מצרכים לתבנית 24 ס"מ:
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה אוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות אפשר
¼1 כפות ג'לטין
¼ כוס מים קרים
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם מסקרפונה
¼1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית בטעם פירות יער – לא חובה
2 מכלי שמנת מתוקה
לשכבת האוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים
לקישוט:
חופן
אוכמניות טריות
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מרסקים את עוגיות הבסיקוויטים במעבד מזון. שמים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
הכנת מילית גבינה ואוכמניות:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
במקביל, טוחנים את האוכמניות במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מחית. מניחים את המחית בצד.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והסוכר. מוסיפים את תמצית האוכמניות ומערבבים. מוסיפים לתערובת הגבינות את האוכמניות הטחונות מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות.
הכנת שכבת אוכמניות:
טוחנים את האוכמניות במעבד מזון ידני, עד לקבלת מחית אוכמניות. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון ומחית האוכמניות לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית.
מוסיפים את המים והקורנפלור לקערית ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את תוכן הקערית לסיר ומחממים, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם אוכמניות סמיך. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים לטמפ' החדר. מפזרים את מחית האוכמניות על מילית הגבינה בשכבה אחידה.
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת יציבה. מכניסים את הקצפת לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני מחית האוכמניות בצורת שושנים. מניחים על השושנים דובדבנים מסוכרים. מפזרים מעל העוגה חופן אוכמניות טריות.
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה קרה ואוכמניות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.