עוגת גבינה קרה ותותים

13-01-2025 | ירון צחר

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון לעוגה יפהפייה וקלה להכנה.

מצרכים לתבנית 24 ס"מ


לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת

למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין
¼ כוס מים קרים

קישוט הדופן:
תותים חצויים

גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר גרוס לקוביות
1/3 מיכל שמנת מתוקה

ענני קרם וניל:
2/3 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר

לקישוט:
2 תותים חצויים
סוכריות שוקולד – קליק

אופן ההכנה


הכנת הקלתית:

טוחנים לאבקה את עוגיות הפתי בר במעבד מזון. מניחים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
מרפדים את הדופן הפנימית של התבנית בשקף. מצמידים לשקף לאורך דופן התבנית את חצאי התותים.

הכנת מילית גבינה:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
מוסיפים לקערה גדולה את הגבינות והסוכר ומערבבים.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד להתייצבות מילית הגבינה.

הכנת גנאש השוקולד:
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד המריר הגרוס וכן 1/3 מיכל שמנת מתוקה. מחממים, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה במרקם אחד וסמיך מעט.
מניחים לשוקולד המומס להתקרר מעט. יוצקים את השוקולד על שכבת מילית הגבינה. מכניסים את התבנית למקרר ומצננים במשך שעה אחת.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים לקערת מיקסר 2/3 מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם וניל יציב. מכניסים את הקרם וניל לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני גנאש השוקולד בצורת שושנים.

קישוט:
מקשטים את העוגה עם חצאי תותים, סוכריות שוקולד – קליק
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.

בתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות