מצרכים לתבנית קוגלהופף:
80 גרם סוכר חום דמררה
80 גרם סוכר לבן
3 ביצים
חצי כוס שמן
¾ כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
חצי כפית הל
4 גזרים מגוררים בפומפייה
50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
אופן ההכנה:
להוסיף לקערה גדולה את שני סוגי הסוכר והביצים, ולטרוף במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת לקערה את השמן ומיץ התפוזים, ולטרוף עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
להוסיף לקערה את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, והל וקינמון ולטרוף.
להוסיף לקערה את הגזר ואגוזי מלך ולערבב.
לצקת לתבנית קוגלהופף שדפנותיה הפנימיים משוחים בשכבת חמאה דקה, ומקומחים קלות את בלילת העוגה.
להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של -170 מעלות, ולאפות ב משך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ יוצא עם פירורים לחים.
לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר ולחלץ את העוגה מהתבנית.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
עפרה נופים
24.03.2024
כמה זה שמונים גרם לפי כוס מדידה