עוגת טירמיסו קטיפתית

23-12-2024 | ירון צחר

מתכון נפלא להכנת אחת העוגות הקלאסיות והאהובות ביותר. עוגה יפהפייה וקלה להכנה מתאימה לימי הולדת, לחגים או לכל אירוע אחר.

המצרכים לתבנית 26 ס"מ


2 חבילות בישקוטים
2/3 כוס נס קפה/ אספרסו בטמפ' החדר
1 כף ברנדי
2 מכלי שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5% בטמפ החדר
1 חבילה אינסטנט פודינג (80 גרם)
2 כפות אבקת נס קפה
קקאו לפיזור מעל

אופן ההכנה


חותכים עם סכין כחצי סנטימטר מקצה אחד של כל הבישקוטים, על מנת שיעמדו יציב בתבנית. מעמידים את הבישקוטים האחד בצמוד לשני בדופן הפנימית של התבנית כאשר צד הבשקוטים שמצופה סוכר פונה לכיוון דופן התבנית.
מוסיפים לקפה את הברנדי. יוצקים את הקפה לקערית שיכולה להכיל בישקוט. טובלים בערך 12 בישקוטים, טבילה קצרה בקפה. מניחים את הבישקוטים באופן צפוף על תחתית התבנית. מתאימים את גודל הבישקוטים למידת התבנית ולמרווחים שנותרו. שכבת הבישקוטים בתחתית תסייע לייצוב הבישקוטים הניצבים בהיקף הפנימי של התבנית.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אבקת האינסטנט פודינג והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים לקערת המיקסר את הגבינה הלבנה וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים מהקערה ¼ מכמות הקרם ומניחים בצד. (זה ישמש אותנו לאחר מכן לקישוט פני העוגה).
מוסיפים לקערת המיקסר את הקקאו וממשיכים לערבל במהירות בינונית, עד שהקקאו נטמע בקרם. ממשיכים לערבב את הקרם בעזרת מרית, כדי לוודא שהקרם בעל מרקם אחיד.
מעבירים מחצית מכמות הקרם לתבנית. מניחים מעל שכבת הבישקוטים שבתחתית התבנית, ומישרים.
מסדרים מעל שכבת הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה.
מניחים מעל שכבת הבישקוטים את יתרת הקרם ומישרים.
מוסיפים לשק הזלפה עם צנתר עגול את הקרם שהשארנו בצד. מזליפים כדורים קטנים של קרם במעגלים על פני העוגה.
מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
משחררים לפני ההגשה את העוגה מהתבנית. מנפים מעל פני העוגה את אבקת קקאו ומגישים. בתאבון

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

דג בתנור עם עגבניות שרי, זיתים ונענע

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אילנה וייסברג. יש מנות שלא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כוסות יוגורט עם פירות קיץ, דבש וגרנולה

כשחם בחוץ ואין כוח לאפות, אבל בכל זאת מתחשק משהו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טורטייה מחיטה מלאה עם חביתה, אבוקדו וירקות

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים הרשקוביץ. במתכון הזה יש…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת משמש של סבתא

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שלי אוקמן. זוהי עוגת משמש…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טורטה קפרזה ללא גלוטן

  זוהי עוגת שוקולד נימוחה, קלה להכנה, בעלת טעם וללא…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

  עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת טירמיסו קטיפתית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.