המצרכים לתבנית 26 ס"מ
2 חבילות בישקוטים
2/3 כוס נס קפה/ אספרסו בטמפ' החדר
1 כף ברנדי
2 מכלי שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5% בטמפ החדר
1 חבילה אינסטנט פודינג (80 גרם)
2 כפות אבקת נס קפה
קקאו לפיזור מעל
אופן ההכנה
חותכים עם סכין כחצי סנטימטר מקצה אחד של כל הבישקוטים, על מנת שיעמדו יציב בתבנית. מעמידים את הבישקוטים האחד בצמוד לשני בדופן הפנימית של התבנית כאשר צד הבשקוטים שמצופה סוכר פונה לכיוון דופן התבנית.
מוסיפים לקפה את הברנדי. יוצקים את הקפה לקערית שיכולה להכיל בישקוט. טובלים בערך 12 בישקוטים, טבילה קצרה בקפה. מניחים את הבישקוטים באופן צפוף על תחתית התבנית. מתאימים את גודל הבישקוטים למידת התבנית ולמרווחים שנותרו. שכבת הבישקוטים בתחתית תסייע לייצוב הבישקוטים הניצבים בהיקף הפנימי של התבנית.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אבקת האינסטנט פודינג והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים לקערת המיקסר את הגבינה הלבנה וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים מהקערה ¼ מכמות הקרם ומניחים בצד. (זה ישמש אותנו לאחר מכן לקישוט פני העוגה).
מוסיפים לקערת המיקסר את הקקאו וממשיכים לערבל במהירות בינונית, עד שהקקאו נטמע בקרם. ממשיכים לערבב את הקרם בעזרת מרית, כדי לוודא שהקרם בעל מרקם אחיד.
מעבירים מחצית מכמות הקרם לתבנית. מניחים מעל שכבת הבישקוטים שבתחתית התבנית, ומישרים.
מסדרים מעל שכבת הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה.
מניחים מעל שכבת הבישקוטים את יתרת הקרם ומישרים.
מוסיפים לשק הזלפה עם צנתר עגול את הקרם שהשארנו בצד. מזליפים כדורים קטנים של קרם במעגלים על פני העוגה.
מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
משחררים לפני ההגשה את העוגה מהתבנית. מנפים מעל פני העוגה את אבקת קקאו ומגישים. בתאבון
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
יונה צייגר
27.12.2024
תודה. נראית עוגה נהדרת וטעימה .חג חנוכה טעים!
יונה צייגר
27.12.2024
תודה. נראית עוגה נהדרת וטעימה .חג חנוכה טעים!
איך אפשר להדפיס?
ירון צחר
27.12.2024
אכן עוגה טעימה ומאד מוצלחת. מומלצת בחום. חג חנוכה שמח, ושבת שקטה ונעימה!