בצק בריוש הוא באמת אחד הדברים המענגים ביותר שיכול האדם לדעת. ועוגת בריוש בכלל! בזכות בצק עשיר במיוחד במילוי המוווווון ממרח נוטלה שוקולדי עם תוספת אגוזים שמתפצפצים בין ביס לביס.
מצרכים:
לבצק בריוש:
2 כוסות קמח
1 כף שמרים
¼ כוס סוכר
¼ כוס חלב פושר
2 ביצים
½ כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח
לקיפולי החמאה- 50 גרם חמאה רכה מאד
למילית:
שוקולד נוטלה
30 גרם אגוזי מלך גרוסים
חופן צימוקים
1 חלמון ביצה להברשת פני העוגה
אופן ההכנה:
הכנת בצק הבריוש:
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, מלח, ביצים ווניל ולשים במשך כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו במקרר במשך כ-45 דקות.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15X40 ס”מ ומורחים על חצי מהבצק את 50 גרם מהחמאה הרכה. מקפלים את הבצק לחצי, מרדדים עוד קצת ועושים קיפול 3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים פעם נוספת למשך כשעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק למלבן ועושים 3 קיפולים.
מכניסים את הבצק פעם נוספת למקרר, ומצננים במשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר,
ומרדדים את הבצק בפעם השלישית, ועושים 3 קיפולים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
הרכבת העוגה:
מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק, לעלה מלבני בגודל 60×20 ס״מ. מורחים על פני מחצית רוחב מלבן הבצק (20 ס”מ) את שוקולד הנוטלה. מפזרים מעל השוקולד את אגוזי המלך הגרוסים דק והצימוקים. מקפלים את השטח שעליו המילית (מחצית מעלה הבצק) לרולדה. בחצית עלה הבצק הנותר חורצים עם סכין חדה רצועות ברוחב של 2 ס”מ. כל רצועה מסובבים בעדינות עד שמתקבלת צורת בורג. מלפפים כל רצועה (בעלת צורת בורג) סביב הרולדה. כך מתקבלת רולדת בצק עם מעטה של רצועות בורג. יוצרים מהרולדה צורת כתר. מעבירים את הכתר לתבנית בקוטר 24 ס”מ, המרופדת בנייר אפייה. מכסים את פני התבנית במגבת לחה ומניחים לעוגה לתפוח במשך שעה אחת.
מברישים את פני העוגה עם חלמון טרוף.
מכניסים את העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב.
מוציאים את העוגה מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפ’ החדר.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה