עוגת פרג וקוקוס מדהימה

05-03-2025 | מילכה דיין

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת הילדים. הסקרנים טעמו ועוותו את הפנים.

״עוגת הנמלים״ נשארה זמן רב נחלת המבוגרים. הם אלה שהיו מתענגים ומחייכים אל הילדים, כלא מבינים…

עוגת הטורט הזו, גבוהה ונימוחה ותתקבל בשמחה, עם כוס תה או קפה-בכל ימות השנה.

החומרים לעוגה עגולה ( או 2 תבניות אינגליש קייק גבוהות מאלומיניום ):

3 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

1 שקית 100 גר׳ פרג טחון

1 כף דבש

1/2 כוס קוקוס

1 כוס מים חמים (או מיץ תפוזים או חלב פושר).

1 אבקת אפיה

2 כוסות קמח לבן/ כוסמין

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

שופכים את הפרג לכוס עם 1/2 כוס מים חמים ומשהים להתקררות. מוסיפים את הדבש לפרג עם המים.

בוחשים את הביצים עם הסוכר והשמן לתערובת בהירה.

מוסיפים את הפרג עם המים והדבש ומערבבים.

מוסיפים את הקוקוס, הקמח ואבקת האפיה.

מערבבים הכל יחד במזלג, לתערובת אחידה.(בסמיכות של שמנת).

שופכים את התערובת לתבנית, שהוברשה בשמן/ חמאה או לנייר אפיה

מכניסים לתנור, שחומם מראש, לארבעים דקות אפיה, עד להשחמה (מאחלים ב-ה-צ-ל-ח-ה!)

בודקים באמצעות קיסם, שהעוגה מוכנה (הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים עליו)

מוציאים…

ניתן למרוח שוקולד מריר מומס למעלה.

לשמור בקירור

בתאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה ישר מהשדה

החורף הוא הזמן המושלם להתפנק במאכלים חמים ומנחמים, ושקשוקה על…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות