עוגת פרג וקוקוס מדהימה

21-03-2024 | מילכה דיין

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת הילדים. הסקרנים טעמו ועוותו את הפנים.

״עוגת הנמלים״ נשארה זמן רב נחלת המבוגרים. הם אלה שהיו מתענגים ומחייכים אל הילדים, כלא מבינים…

עוגת הטורט הזו, גבוהה ונימוחה ותתקבל בשמחה, עם כוס תה או קפה-בכל ימות השנה.

החומרים לעוגה עגולה ( או 2 תבניות אינגליש קייק גבוהות מאלומיניום ):

3 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

1 שקית 100 גר׳ פרג טחון

1 כף דבש

1/2 כוס קוקוס

1 כוס מים חמים (או מיץ תפוזים או חלב פושר).

1 אבקת אפיה

2 כוסות קמח לבן/ כוסמין

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

שופכים את הפרג לכוס עם 1/2 כוס מים חמים ומשהים להתקררות. מוסיפים את הדבש לפרג עם המים.

בוחשים את הביצים עם הסוכר והשמן לתערובת בהירה.

מוסיפים את הפרג עם המים והדבש ומערבבים.

מוסיפים את הקוקוס, הקמח ואבקת האפיה.

מערבבים הכל יחד במזלג, לתערובת אחידה.(בסמיכות של שמנת).

שופכים את התערובת לתבנית, שהוברשה בשמן/ חמאה או לנייר אפיה

מכניסים לתנור, שחומם מראש, לארבעים דקות אפיה, עד להשחמה (מאחלים ב-ה-צ-ל-ח-ה!)

בודקים באמצעות קיסם, שהעוגה מוכנה (הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים עליו)

מוציאים…

ניתן למרוח שוקולד מריר מומס למעלה.

לשמור בקירור

בתאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות