החומרים לעוגה עגולה ( או 2 תבניות אינגליש קייק גבוהות מאלומיניום ):
3 ביצים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 שקית 100 גר׳ פרג טחון
1 כף דבש
1/2 כוס קוקוס
1 כוס מים חמים (או מיץ תפוזים או חלב פושר).
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח לבן/ כוסמין
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
שופכים את הפרג לכוס עם 1/2 כוס מים חמים ומשהים להתקררות. מוסיפים את הדבש לפרג עם המים.
בוחשים את הביצים עם הסוכר והשמן לתערובת בהירה.
מוסיפים את הפרג עם המים והדבש ומערבבים.
מוסיפים את הקוקוס, הקמח ואבקת האפיה.
מערבבים הכל יחד במזלג, לתערובת אחידה.(בסמיכות של שמנת).
שופכים את התערובת לתבנית, שהוברשה בשמן/ חמאה או לנייר אפיה
מכניסים לתנור, שחומם מראש, לארבעים דקות אפיה, עד להשחמה (מאחלים ב-ה-צ-ל-ח-ה!)
בודקים באמצעות קיסם, שהעוגה מוכנה (הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים עליו)
מוציאים…
ניתן למרוח שוקולד מריר מומס למעלה.
לשמור בקירור
בתאבון!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה