עוגת קוגלהוף עם זיגוג לימוני

03-05-2023 | ירון צחר

אין כמו עוגה בחושה, רכה וטעימה לצד הקפה.
מצרכים:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3.5 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
200 גרם חמאה
כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל
קורט מלח
להכנת זיגוג הלימון:
2כוסות אבקת סוכר
2כפות חמאה מרוככת
2כפות מיץ לימון
2כפיות גרידת לימון + עוד לקישוט מעל (בערך 1 כף כף)
1 כף חלב
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערת מיקסר סוכר לבן וחמאה ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערה את הביצים אחת אחת, טורפים היטב כל ביצה עד שנטמעת בתערובת החמאה. וכן הלאה עם שאר הביצים.
מוסיפים לקערה קמח, מלח וסודה לשתייה יחד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח לתערובת החמאה, ומערבבים היטב. יוצקים לקערה מחצית מהחמאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. חוזרים על הוספת יתרת תערובת הקמח והחמאה. טורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה לבלילה. הבלילה צריכה להיות חלקה מאוד ובעלת מרקם משיי- כמעט כאילו היא מוקצפת. יוצקים את הבלילה לתבנית עוגת קוגלהופף שדפנותיה הפנימיים משומנות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס, ואופים במשך60-65 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפ’ החדר. מחלצים את העוגה לצלחת הגשה נאה.
להכנת זיגוג:
מקציפים אבקת סוכר, מיץ לימון, 2 כפות חמאה וקליפת לימון, עד לקבלת מרקם חלק. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מזליפים את הזיגוג על העוגה. למעלה זורים מעט פתיתי שוקולד מגורר, אם רוצים.
בתאבון………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

  מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

  לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

  קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות