עוגת קוגלהוף עם זיגוג לימוני

29-02-2024 | ירון צחר

אין כמו עוגה בחושה, רכה וטעימה לצד הקפה הכי קלה והכי ביתית. אין כאן רידוד, עיצוב או קיפול. עוגת קוגלהוף היא עוגה מסורתית הנפוצה בגרמניה, אוסטריה, שווייץ הונגריה וחבל אלזס שבצרפת. שימו לב שצריך תבנית קוגלהוף גבוהה ואיכותית עם נון סטיק עמיד שיאפשר לעוגה להיחלץ בקלות.

מצרכים:

4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3.5 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
200 גרם חמאה
כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל
קורט מלח
להכנת זיגוג הלימון:
2כוסות אבקת סוכר
2כפות חמאה מרוככת
2כפות מיץ לימון
2כפיות גרידת לימון + עוד לקישוט מעל (בערך 1 כף כף)
1 כף חלב

אופן ההכנה:

מוסיפים לקערת מיקסר סוכר לבן וחמאה ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערה את הביצים אחת אחת, טורפים היטב כל ביצה עד שנטמעת בתערובת החמאה. וכן הלאה עם שאר הביצים.
מוסיפים לקערה קמח, מלח וסודה לשתייה יחד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח לתערובת החמאה, ומערבבים היטב. יוצקים לקערה מחצית מהחמאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. חוזרים על הוספת יתרת תערובת הקמח והחמאה. טורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה לבלילה. הבלילה צריכה להיות חלקה מאוד ובעלת מרקם משי- כמעט כאילו היא מוקצפת. יוצקים את הבלילה לתבנית עוגת קוגלהוף שדפנותיה הפנימיים משומנות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס, ואופים במשך60-65 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפ’ החדר. מחלצים את העוגה לצלחת הגשה נאה.
להכנת זיגוג:
מקציפים אבקת סוכר, מיץ לימון, 2 כפות חמאה וקליפת לימון, עד לקבלת מרקם חלק. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מזליפים את הזיגוג על העוגה. למעלה זורים מעט פתיתי שוקולד מגורר, אם רוצים.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות