אין כמו עוגה בחושה, רכה וטעימה לצד הקפה הכי קלה והכי ביתית. אין כאן רידוד, עיצוב או קיפול. עוגת קוגלהוף היא עוגה מסורתית הנפוצה בגרמניה, אוסטריה, שווייץ הונגריה וחבל אלזס שבצרפת. שימו לב שצריך תבנית קוגלהוף גבוהה ואיכותית עם נון סטיק עמיד שיאפשר לעוגה להיחלץ בקלות.
מצרכים:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3.5 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
200 גרם חמאה
כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל
קורט מלח
להכנת זיגוג הלימון:
2כוסות אבקת סוכר
2כפות חמאה מרוככת
2כפות מיץ לימון
2כפיות גרידת לימון + עוד לקישוט מעל (בערך 1 כף כף)
1 כף חלב
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערת מיקסר סוכר לבן וחמאה ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערה את הביצים אחת אחת, טורפים היטב כל ביצה עד שנטמעת בתערובת החמאה. וכן הלאה עם שאר הביצים.
מוסיפים לקערה קמח, מלח וסודה לשתייה יחד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח לתערובת החמאה, ומערבבים היטב. יוצקים לקערה מחצית מהחמאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. חוזרים על הוספת יתרת תערובת הקמח והחמאה. טורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה לבלילה. הבלילה צריכה להיות חלקה מאוד ובעלת מרקם משי- כמעט כאילו היא מוקצפת. יוצקים את הבלילה לתבנית עוגת קוגלהוף שדפנותיה הפנימיים משומנות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס, ואופים במשך60-65 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפ’ החדר. מחלצים את העוגה לצלחת הגשה נאה.
להכנת זיגוג:
מקציפים אבקת סוכר, מיץ לימון, 2 כפות חמאה וקליפת לימון, עד לקבלת מרקם חלק. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מזליפים את הזיגוג על העוגה. למעלה זורים מעט פתיתי שוקולד מגורר, אם רוצים.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ביטרמן עדינה
06.05.2023
נשמע נפלא,עושה חשק להכין,תודה על המתכון
המפורט.
שושנה אמיר
29.02.2024
כמה מיץ לימון וגרידת לימון
מוסיפים בלילה?
לא כתוב המצרכים.
כתוב רק בזיגוג הלימוני…
ירון צחר
03.03.2024
בבלילת העוגה אין מיץ לימון ולא גרידת לימון- כפי שמצוין במתכון
ירון צחר
29.02.2024
שלום רב,
בבקשה לעיין פעם נוספת במתכון. כתוב: 2כפות מיץ לימון, 2כפיות גרידת לימון.
בברכה,
ירון
יהודה קפלן
04.07.2024
עשיתי… טעם עשיר ומנחם.