עוגת קרם תפוחים

24-09-2024 | ירון צחר

 

לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון לעוגת תפוחים נפלאה וקלה להכנה, עם קרם וניל נהדר ומפנק שמעשיר את העוגה מבחינת הטעם והמרקם. העוגה יוצאת גבוהה ומרשימה. 

מצרכים

קרם וניל:
1 ביצה
קורט מלח
1 כפית סוכר וניל
4 כפות סוכר
4 כפות עמילן תירס
1 כוס חלב
1 כף מיץ לימון
30 גרם חמאה
לבלילת העוגה:
2 תפוחים, אחד חתוך לקוביות קטנות ואחד פרוס לפרוסות דקות
1 כף סוכר
2 ביצים
קורט מלח
10 גרם סוכר וניל
120 גרם סוכר
100 מ”ל שמן
130 מ”ל חלב חם
280 גרם קמח
16 גרם אבקת אפייה
1 כפית קינמון
50 גרם צימוקים
1 חלמון ביצה
2 כפות חלב

אופן ההכנה

קרם וניל:
מוסיפים לסיר בינוני ביצה, קורט מלח, סוכר וניל וסוכר, ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים את עמילן התירס והחלב. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים 2 כפיות מיץ לימון ו-30 גרם חמאה. מערבבים את הקרם עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומצמידים אותו על פני הקרם, כל זאת על מנת למנוע היווצרות כרום. נותנים לקרם להצטנן לטמפרטורת החדר.
הכנת בלילת העוגה:
מרפדים תבנית אפייה בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה.
מוסיפים לקערה 2 ביצים וקורט מלח וטורפים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים סוכר וניל וסוכר גבישי, ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים בהדרגה את השמן, חלב חם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים לקערת הבלילה את הקמח, אבקת אפייה וקינמון, ומקפלים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים לבלילה את קוביות התפוח הקטנות והצימוקים.
הרכבת העוגה:
יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית האפייה שהתחתית שלה ודפנותיה מרופדים בנייר אפייה.
מורחים את קרם הווניל המצונן על פני כל הבלילה.
יוצקים את שארית בלילת העוגה על הקרם. יש לפזר אותה בצורה אחידה.
מסדרים את פרוסות התפוחים הדקיקות על גבי הבלילה.
בקערה קטנה מערבבים 1 חלמון ביצה עם 2 כפות חלב.
מברישים על פרוסות התפוחים המונחים על גבי העוגה.
אפיית העוגה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים אותה.
ניתן להגיש את העוגה עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שוק טלה עסיסי בתנור

אצלנו בראש השנה ובפסח לא מוותרים על כבש בתנור, מסורת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות