מצרכים
קרם וניל:
1 ביצה
קורט מלח
1 כפית סוכר וניל
4 כפות סוכר
4 כפות עמילן תירס
1 כוס חלב
1 כף מיץ לימון
30 גרם חמאה
לבלילת העוגה:
2 תפוחים, אחד חתוך לקוביות קטנות ואחד פרוס לפרוסות דקות
1 כף סוכר
2 ביצים
קורט מלח
10 גרם סוכר וניל
120 גרם סוכר
100 מ”ל שמן
130 מ”ל חלב חם
280 גרם קמח
16 גרם אבקת אפייה
1 כפית קינמון
50 גרם צימוקים
1 חלמון ביצה
2 כפות חלב
אופן ההכנה
קרם וניל:
מוסיפים לסיר בינוני ביצה, קורט מלח, סוכר וניל וסוכר, ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים את עמילן התירס והחלב. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים 2 כפיות מיץ לימון ו-30 גרם חמאה. מערבבים את הקרם עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומצמידים אותו על פני הקרם, כל זאת על מנת למנוע היווצרות כרום. נותנים לקרם להצטנן לטמפרטורת החדר.
הכנת בלילת העוגה:
מרפדים תבנית אפייה בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה.
מוסיפים לקערה 2 ביצים וקורט מלח וטורפים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים סוכר וניל וסוכר גבישי, ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים בהדרגה את השמן, חלב חם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים לקערת הבלילה את הקמח, אבקת אפייה וקינמון, ומקפלים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים לבלילה את קוביות התפוח הקטנות והצימוקים.
הרכבת העוגה:
יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית האפייה שהתחתית שלה ודפנותיה מרופדים בנייר אפייה.
מורחים את קרם הווניל המצונן על פני כל הבלילה.
יוצקים את שארית בלילת העוגה על הקרם. יש לפזר אותה בצורה אחידה.
מסדרים את פרוסות התפוחים הדקיקות על גבי הבלילה.
בקערה קטנה מערבבים 1 חלמון ביצה עם 2 כפות חלב.
מברישים על פרוסות התפוחים המונחים על גבי העוגה.
אפיית העוגה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים אותה.
ניתן להגיש את העוגה עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.
בתאבון…
————
יהודית רבי-מרמר
30.09.2024
ירון האלוף