המצרכים:
לקלתית:
2 ביצים
½ כוס שמן
½ כוס חלב
½ כוס קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
½ כוס קקאו
כוס סוכר
לקרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 כף סוכר
לקרם שוקולד:
½ מיכל שמנת מתוקה
40 גרם אינסטנט פודינג שוקולד בלגי
1/2 כוס חלב
וכף סוכר
לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
½ מעכל שמנת מתוקה
מבשלים את מי הסודה בתנור אפייה בטמפ’ של 120 מעלות במשך שעה וחצי
להכנת הבצק:
לקלתית:
להוסיף לקערה את הביצים, החלב, סוכר, ושמן. לטרוף בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
להוסיף לקערה קמח, קקאו ואבקת אפייה ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק.
לצקת את הבלילה לתבנית אפייה בקוטר של 24 ס”מ, שדפנותיה והתחתית שלה מרופדים בנייר אפייה. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלו, ולאפות במשך 30-40 דקות. להוציא את
התבנית מהתנור, לאחר שקיסם שננעץ במרכז העוגה יצא יבש. לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר.
לקרם וניל:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, החלב, סוכר ואינסטנט פודינג וניל, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על הקלתית ויוצרים שכבה אחידה. מכניסים את תבנית האפייה לתא הקפאה למשך 30 דקות.
לקרם ושוקולד
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, החלב, סוכר ואינסטנט פודינג שוקולד בלגי, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מורחים את קרם השוקולד על שכבת הקרם וניל ויוצרים שכבה אחידה. מכניסים את תבנית האפייה לתא
קפאה למשך 30 דקות.
לגנאש שוקולד:
מוסיפים לסיר קטן את קוביות השוקולד המריר ואת השמנת המתוקה. ומחממים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים מעט את הבלילה.
יוצקים בעדינות את הבלילה על שכבת קרם השוקולד.
קישוט:
ניתן לקשט את פני העוגה כפי שתבחרו.
בתאבון………..
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אפי ברמסון
22.05.2024
מאיפה הגיע מי הסודה והבישול של שעה וחצי?