עוגת קרמבו עשירה

06-05-2024 | ירון צחר

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם שיטעם ממנו – עוגת הקרמבו הזו היא התשובה המושלמת!

המצרכים:

לקלתית:

2 ביצים

½ כוס שמן

½ כוס חלב

½ כוס קמח תופח

1 שקית אבקת אפייה

½ כוס קקאו

כוס סוכר

לקרם וניל:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 כף סוכר

לקרם שוקולד:

½ מיכל שמנת מתוקה

40 גרם אינסטנט פודינג שוקולד בלגי

1/2 כוס חלב

וכף סוכר

לגנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר גרוס

½ מעכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מבשלים את מי הסודה בתנור אפייה בטמפ’ של 120 מעלות במשך שעה וחצי

להכנת הבצק:

לקלתית:

להוסיף לקערה את הביצים, החלב, סוכר, ושמן. לטרוף בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

להוסיף לקערה קמח, קקאו ואבקת אפייה ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק.

לצקת את הבלילה לתבנית אפייה בקוטר של 24 ס”מ, שדפנותיה והתחתית שלה מרופדים בנייר אפייה. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלו, ולאפות במשך 30-40 דקות. להוציא את

התבנית מהתנור, לאחר שקיסם שננעץ במרכז העוגה יצא יבש. לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר.

לקרם וניל:

מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, החלב, סוכר ואינסטנט פודינג וניל, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על הקלתית ויוצרים שכבה אחידה. מכניסים את תבנית האפייה לתא הקפאה למשך 30 דקות.

לקרם ושוקולד

מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, החלב, סוכר ואינסטנט פודינג שוקולד בלגי, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מורחים את קרם השוקולד על שכבת הקרם וניל ויוצרים שכבה אחידה. מכניסים את תבנית האפייה לתא

קפאה למשך 30 דקות.

לגנאש שוקולד:

מוסיפים לסיר קטן את קוביות השוקולד המריר ואת השמנת המתוקה. ומחממים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים מעט את הבלילה.

יוצקים בעדינות את הבלילה על שכבת קרם השוקולד.

קישוט:

ניתן לקשט את פני העוגה כפי שתבחרו.

בתאבון………..

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות