עוגת ריבה וקצף

31-08-2023 | ירון צחר

העוגה פשוטה לא מתחכמת, נימוחה, מתוקה וכל כך מנחמת.

מצרכים:

צנצנת ריבת דובדבנים

לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
קורט מלח
½ כוס סוכר
4 חלמונים
גרידה מלימון אחד

לקצף:
4 חלבונים
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח המלח הסוכר ואבקת האפיה,
החלמונים, גרידת הלימון והחמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד קבלת בצק.
מעבירים את הבצק לתבנית אפיה מלבנית בגודל 20 X15 ס”מ שדפנותיה משומנות
משטחים את הבצק היטב בתחתית התבנית בעובי שווה, ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.

הכנת הקצף:
מוסיפים לקערת מיקסר את החלבונים והמלח ומערבלים במשך 2 דקות. מזליפים לקערה את הסוכר באופן איטי, עד לקבלת קצף אחיד ומבריק. מוסיפים לקערה את הקוקוס, וממקפלים את התערובת בעזרת מרית בעדינות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים מעליו שכבה נדיבה של ריבת דובדבנים (או כל ריבה שתחפצו). מעל שכבת הריבה מוסיפים שכבה אחת של הקצף.
משטחים יפה את שכבת הקצף, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 189 מעלות. מניחים את התבנית בחצי התחתון של התנור, ואופים במשך 40 דקות , או עד שהעוגה מקבלת גוון מעט זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר. חותכים את העוגה לחיתוכיות.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות