עוגת ריבה וקצף

31-08-2023 | ירון צחר

העוגה פשוטה לא מתחכמת, נימוחה, מתוקה וכל כך מנחמת.

מצרכים:

צנצנת ריבת דובדבנים

לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
קורט מלח
½ כוס סוכר
4 חלמונים
גרידה מלימון אחד

לקצף:
4 חלבונים
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח המלח הסוכר ואבקת האפיה,
החלמונים, גרידת הלימון והחמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד קבלת בצק.
מעבירים את הבצק לתבנית אפיה מלבנית בגודל 20 X15 ס”מ שדפנותיה משומנות
משטחים את הבצק היטב בתחתית התבנית בעובי שווה, ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.

הכנת הקצף:
מוסיפים לקערת מיקסר את החלבונים והמלח ומערבלים במשך 2 דקות. מזליפים לקערה את הסוכר באופן איטי, עד לקבלת קצף אחיד ומבריק. מוסיפים לקערה את הקוקוס, וממקפלים את התערובת בעזרת מרית בעדינות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים מעליו שכבה נדיבה של ריבת דובדבנים (או כל ריבה שתחפצו). מעל שכבת הריבה מוסיפים שכבה אחת של הקצף.
משטחים יפה את שכבת הקצף, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 189 מעלות. מניחים את התבנית בחצי התחתון של התנור, ואופים במשך 40 דקות , או עד שהעוגה מקבלת גוון מעט זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר. חותכים את העוגה לחיתוכיות.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות