עוגת ריבה וקצף

31-08-2023 | ירון צחר

העוגה פשוטה לא מתחכמת, נימוחה, מתוקה וכל כך מנחמת.

מצרכים:

צנצנת ריבת דובדבנים

לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
קורט מלח
½ כוס סוכר
4 חלמונים
גרידה מלימון אחד

לקצף:
4 חלבונים
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח המלח הסוכר ואבקת האפיה,
החלמונים, גרידת הלימון והחמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד קבלת בצק.
מעבירים את הבצק לתבנית אפיה מלבנית בגודל 20 X15 ס”מ שדפנותיה משומנות
משטחים את הבצק היטב בתחתית התבנית בעובי שווה, ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.

הכנת הקצף:
מוסיפים לקערת מיקסר את החלבונים והמלח ומערבלים במשך 2 דקות. מזליפים לקערה את הסוכר באופן איטי, עד לקבלת קצף אחיד ומבריק. מוסיפים לקערה את הקוקוס, וממקפלים את התערובת בעזרת מרית בעדינות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים מעליו שכבה נדיבה של ריבת דובדבנים (או כל ריבה שתחפצו). מעל שכבת הריבה מוסיפים שכבה אחת של הקצף.
משטחים יפה את שכבת הקצף, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 189 מעלות. מניחים את התבנית בחצי התחתון של התנור, ואופים במשך 40 דקות , או עד שהעוגה מקבלת גוון מעט זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר. חותכים את העוגה לחיתוכיות.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות