מצרכים:
צנצנת ריבת דובדבנים
לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
קורט מלח
½ כוס סוכר
4 חלמונים
גרידה מלימון אחד
לקצף:
4 חלבונים
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח המלח הסוכר ואבקת האפיה,
החלמונים, גרידת הלימון והחמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד קבלת בצק.
מעבירים את הבצק לתבנית אפיה מלבנית בגודל 20 X15 ס”מ שדפנותיה משומנות
משטחים את הבצק היטב בתחתית התבנית בעובי שווה, ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
הכנת הקצף:
מוסיפים לקערת מיקסר את החלבונים והמלח ומערבלים במשך 2 דקות. מזליפים לקערה את הסוכר באופן איטי, עד לקבלת קצף אחיד ומבריק. מוסיפים לקערה את הקוקוס, וממקפלים את התערובת בעזרת מרית בעדינות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים מעליו שכבה נדיבה של ריבת דובדבנים (או כל ריבה שתחפצו). מעל שכבת הריבה מוסיפים שכבה אחת של הקצף.
משטחים יפה את שכבת הקצף, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 189 מעלות. מניחים את התבנית בחצי התחתון של התנור, ואופים במשך 40 דקות , או עד שהעוגה מקבלת גוון מעט זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר. חותכים את העוגה לחיתוכיות.
בתאבון…
נילי דגן
01.09.2023
תודה על מתכונים יפים,
אשמח מאד לקבל מתכונים בריאים יותר,פחות סוכר,
פחות קמח….
אל נשכח שרובנו לא בני 18.
מרים לוי
01.09.2023
תודה! רק 10 דקות אפייה יספיקו לבצק?
אושרה רוזנצוייג
01.09.2023
עוגה נהדרת נוסטלגית
שוש אמיר
01.09.2023
אמי זכרונה לברכה נהגה לאפות את העוגה הזו והשתמשה בריבה שרקחה מן הפירות שהבשילו בגינתנו.
ריבת אפרסקים, תפוחים וכ’ו
תודה לך על המתכון .
אעשה בו שימוש בהקדם.
יהודית אורון
14.09.2023
וואאווו עוגת ילדות,אוכלים אוכלים רוצים עוד…ישר כח עלהמתכון