אופן ההכנה:
הכנת המלית
מוסיפים לסיר בישול קטן את החלמונים, החלב הקר, הסוכר, הקורנפלור והמלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, עד שהקורנפלור נטמע בנוזל ואין גושים.
מחממים את הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ויוצקים לסיר את השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי וקרם הפטיסייר מקבל מרקם חלק ואחיד.
מעבירים את קרם הפטיסייר לכלי, מכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.
הכנת הבצק
מוסיפים למעבד מזון את כל המרכיבי הבצק מלבד הביצה ומעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד שהתערובת נאספת לבצק. אפשר להכין את הבצק ללא מעבד מזון, פשוט מפוררים בידיים את כל מרכיבי הבצק, מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק.
מרפדים את תחתית תבנית בקוטר 22 ס”מ ואת דפנות התבנית. מרדדים כ-2/3 מהבצק לעלה ומניחים אותו על תחתית התבנית ומהדקים.
יוצקים על הקלתית את קרם הפטיסייר המצונן. את 1/3 הבצק שנותר מרדדים לעלה ומניחים על קרם הפטיסייר. מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, ומסמנים במזלג פסים שתי וערב.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 60-50 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים.
בתאבון………….
פרסם תגובה