עוגת שוקולד בסקית

12-01-2023 | ירון צחר

עוגת שוקולד שמקורה בחלק הצפוני של חבל הבאסקים באזור צרפת

מצרכים:
למלית קרם פטיסייר שוקולד:
4 חלמונים
¼2 כוסות חלב קר (540 מ”ל)
⅔ כוס סוכר (135 גרם)
¼ כוס קורנפלור (35 גרם)
¼ כפית מלח
160 גרם שוקולד מריר חתוך קטן

לבצק:
2 כוסות קמח +2 כפות (300 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות סוכר
מעט גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
להברשת הבצק:
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
הכנת המלית
מוסיפים לסיר בישול קטן את החלמונים, החלב הקר, הסוכר, הקורנפלור והמלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, עד שהקורנפלור נטמע בנוזל ואין גושים.
מחממים את הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ויוצקים לסיר את השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי וקרם הפטיסייר מקבל מרקם חלק ואחיד.
מעבירים את קרם הפטיסייר לכלי, מכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.

הכנת הבצק
מוסיפים למעבד מזון את כל המרכיבי הבצק מלבד הביצה ומעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד שהתערובת נאספת לבצק. אפשר להכין את הבצק ללא מעבד מזון, פשוט מפוררים בידיים את כל מרכיבי הבצק, מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק.
מרפדים את תחתית תבנית בקוטר 22 ס”מ ואת דפנות התבנית. מרדדים כ-2/3 מהבצק לעלה ומניחים אותו על תחתית התבנית ומהדקים.
יוצקים על הקלתית את קרם הפטיסייר המצונן. את 1/3 הבצק שנותר מרדדים לעלה ומניחים על קרם הפטיסייר. מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, ומסמנים במזלג פסים שתי וערב.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 60-50 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים.

בתאבון………….

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות