עוגת שוקולד בסקית

12-01-2023 | ירון צחר

עוגת שוקולד שמקורה בחלק הצפוני של חבל הבאסקים באזור צרפת

מצרכים:
למלית קרם פטיסייר שוקולד:
4 חלמונים
¼2 כוסות חלב קר (540 מ"ל)
⅔ כוס סוכר (135 גרם)
¼ כוס קורנפלור (35 גרם)
¼ כפית מלח
160 גרם שוקולד מריר חתוך קטן

לבצק:
2 כוסות קמח +2 כפות (300 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות סוכר
מעט גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
להברשת הבצק:
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
הכנת המלית
מוסיפים לסיר בישול קטן את החלמונים, החלב הקר, הסוכר, הקורנפלור והמלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, עד שהקורנפלור נטמע בנוזל ואין גושים.
מחממים את הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ויוצקים לסיר את השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי וקרם הפטיסייר מקבל מרקם חלק ואחיד.
מעבירים את קרם הפטיסייר לכלי, מכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.

הכנת הבצק
מוסיפים למעבד מזון את כל המרכיבי הבצק מלבד הביצה ומעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד שהתערובת נאספת לבצק. אפשר להכין את הבצק ללא מעבד מזון, פשוט מפוררים בידיים את כל מרכיבי הבצק, מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק.
מרפדים את תחתית תבנית בקוטר 22 ס"מ ואת דפנות התבנית. מרדדים כ-2/3 מהבצק לעלה ומניחים אותו על תחתית התבנית ומהדקים.
יוצקים על הקלתית את קרם הפטיסייר המצונן. את 1/3 הבצק שנותר מרדדים לעלה ומניחים על קרם הפטיסייר. מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, ומסמנים במזלג פסים שתי וערב.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 60-50 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים.

בתאבון………….

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד בסקית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.