עוגת שוקולד ואגוזים עם ענני קרם וניל

01-03-2024 | ירון צחר

 

יש עוגות שאי אפשר לסרב להן, אתם הולכים להתאהב מעל הראש בעוגה הבאה, קבלו מתכון לעוגת שוקולד מושלמת, המקבלת רכות מופלאה עם מרקם ענני, יש לקחת בחשבון שההכנה שלה אמנם ארוכה אבל התוצאה הסופית כל כך שווה את זה מבחינת טעם ומרקם שפשוט לא תצטערו.

המצרכים לתבנית אינגליש קייק:

לבצק:
1 כוסות קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה, מנופה
75 גרם חמאה
2 חלמונים גדולים
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל
1 כפית רום

לציפוי הבצק:
½ כוס ריבת משמש או אחרת (פטל, תות שזיפים)
1/2 כוס שוקולד, מגורר
חופן חמוציות
1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים וקצוצים

לעיטור ענני קרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1/2 קופסת אינסטנט פודינג וניל
2 טיפות תמצית וניל משובחת
סוכריות שוקולד קטנות לעיטור
מספר גלילוני שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למיקסר עם וו לישה, ומערבלים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד וחלק.
מרפדים את תחתית התבנית בבצק ודוקרים אותו עם מזלג. מורחים שכבת ריבה דקה מעל הבצק. מפזרים מעל הריבה את פתיתי השוקולד המגורר, מעל מפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים והחמוציות.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים ל קערת מיקסר את מצרכי הקרם, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. מאחסנים את הקרם במקרר.

האפייה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ’ של 180 מעלות, ואופים במשלך 40 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה בתבנית. ומניחים על כלי ההגשה.

עיטור העוגה:
מוסיפים את הקרם לשק הזלפה בעל צנתר משונן. יוצרים שושני קרם וניל על פני העוגה. מפזרים על פני ענני קרם הווניל את סוכריות השוקולד הדקיקות. מפזרים מס’ גלילוני שוקולד מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות