עוגת שוקולד ואגוזים עם ענני קרם וניל

17-08-2023 | ירון צחר

אתם הולכים להתאהב מעל הראש בעוגה הבאה, ההכנה שלה אמנם ארוכה אבל התוצאה הסופית כל כך שווה את זה מבחינת טעם ומרקם שפשוט לא תצטערו.

 

 

המצרכים לתבנית אינגליש קייק:
לבצק:
1 כוסות קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה, מנופה
75 גרם חמאה
2 חלמונים גדולים
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל
1 כפית רום

לציפוי הבצק:
½ כוס ריבת משמש או אחרת (פטל, תות שזיפים)
1/2 כוס שוקולד, מגורר
חופן חמוציות
1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים וקצוצים

לעיטור ענני קרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1/2 קופסת אינסטנט פודינג וניל
2 טיפות תמצית וניל משובחת
סוכריות שוקולד קטנות לעיטור
מספר גלילוני שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למיקסר עם וו לישה, ומערבלים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד וחלק.
מרפדים את תחתית התבנית בבצק ודוקרים אותו עם מזלג. מורחים שכבת ריבה דקה מעל הבצק. מפזרים מעל הריבה את פתיתי השוקולד המגורר, מעל מפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים והחמוציות.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים ל קערת מיקסר את מצרכי הקרם, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. מאחסנים את הקרם במקרר.

האפייה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ’ של 180 מעלות, ואופים במשלך 40 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה בתבנית. ומניחים על כלי ההגשה.

עיטור העוגה:
מוסיפים את הקרם לשק הזלפה בעל צנתר משונן. יוצרים שושני קרם וניל על פני העוגה. מפזרים על פני ענני קרם הווניל את סוכריות השוקולד הדקיקות. מפזרים מס’ גלילוני שוקולד מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון……….

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות