עוגת שוקולד ויוגורט קרה

22-08-2023 | ירון צחר

בימי הקיץ החמים אין כמו עוגה קרה ומרעננת שלא מצריכה אפייה

מצרכים:
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים מרוסקים
80 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

לקרם:
500 גרם יוגורט
300 גרם שמנת מתוקה
תמצית וניל
1 שקית ג’לטין
100 גרם סוכר
לקישוט: קליפות תפוז מסוכרים (לא חובה)

למוס שוקולד:
250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה קרה מאוד (להקצפה)
20 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל

לדובדבנים:
דובדבנים מגולענים וסירופ דובדבנים (מצנצנת)
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
לרסק את הביסקוויטים בעזרת מעבד מזון ידני, עד קבלת מרקם של אבקת ביסקוויטים. לערבב את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת, עד שהחמאה מצפה את גרגירי הביסקוויטים.
להעביר את תערובת הביסקוויטים לתבנית אפייה, ולהדק את התערובת לתחתית ולחלק התחתון של התבנית. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ולאפות במשך 10 דקות.

מוס שוקולד:
מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה. מוסיפים לסיר את
השוקולד הגרוס לקוביות, ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד וחלק.
מצננים את תערובת השוקולד לטמפרטורת החדר.
במקביל, מקציפים גביע שמנת מתוקה, ואינסטנט פודינג שוקולד, עד קבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לקערה המכילה את קרם השוקולד, ומקפלים בעדינות, עד שמתקבל מוס שוקולד בעל מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את המוס על גבי קלתית העוגה האפויה, ומיישרים את המוס.
מכניסים את התבנית לתא ההקפאה, ומקפיאים את העוגה במשך הלילה.

הכנת קרם יוגורט:
מוסיפים את הג’לטין ומים קרים לקערית, ומשרים במשך 10 דקות.
במקביל, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והווניל, עד קבלת מרקם של יוגורט. מוסיפים לקערת המיקסר את היוגורט ומקציפים במהירות נמוכה – בינונית, עד שמתקבל מרקם אחיד ומעט סמיך.
מחממים את הג’לטין במיקרוגל במשך 20 שניות. מערבבים את הג’לטין עם כפית. יוצקים את הג’לטין לתערובת קרם היוגורט, תוך ערבוב מתמיד, עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את הקרם על מוס השוקולד, ולהעביר למקרר למשך 3 שעות לפחות .

הכנת שכבת הדובדבנים:
מוסיפים את הדובדבנים והסירופ לסיר קטן ומחממים. מוסיפים את הקורנפלור והמים לקערית, ומערבבים עד להמסת הקורנפלור וקבלת בלילה חלקה ודלילה. יוצקים את בלילת הקורנפלור לסיר עם הדובדבנים, ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד ששהסירופ הופך לסמיך. מצננים את תערובת הדובדבנים לטמפרטורת החדר. יוצקים את תערובת הדובדבנים על פני קרם היוגורט, ומכניסים למקרר למשך כ- 4 שעות נוספות.
בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות