עוגת שוקולד ויוגורט קרה

22-08-2023 | ירון צחר

בימי הקיץ החמים אין כמו עוגה קרה ומרעננת שלא מצריכה אפייה

מצרכים:
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים מרוסקים
80 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

לקרם:
500 גרם יוגורט
300 גרם שמנת מתוקה
תמצית וניל
1 שקית ג’לטין
100 גרם סוכר
לקישוט: קליפות תפוז מסוכרים (לא חובה)

למוס שוקולד:
250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה קרה מאוד (להקצפה)
20 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל

לדובדבנים:
דובדבנים מגולענים וסירופ דובדבנים (מצנצנת)
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
לרסק את הביסקוויטים בעזרת מעבד מזון ידני, עד קבלת מרקם של אבקת ביסקוויטים. לערבב את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת, עד שהחמאה מצפה את גרגירי הביסקוויטים.
להעביר את תערובת הביסקוויטים לתבנית אפייה, ולהדק את התערובת לתחתית ולחלק התחתון של התבנית. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ולאפות במשך 10 דקות.

מוס שוקולד:
מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה. מוסיפים לסיר את
השוקולד הגרוס לקוביות, ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד וחלק.
מצננים את תערובת השוקולד לטמפרטורת החדר.
במקביל, מקציפים גביע שמנת מתוקה, ואינסטנט פודינג שוקולד, עד קבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לקערה המכילה את קרם השוקולד, ומקפלים בעדינות, עד שמתקבל מוס שוקולד בעל מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את המוס על גבי קלתית העוגה האפויה, ומיישרים את המוס.
מכניסים את התבנית לתא ההקפאה, ומקפיאים את העוגה במשך הלילה.

הכנת קרם יוגורט:
מוסיפים את הג’לטין ומים קרים לקערית, ומשרים במשך 10 דקות.
במקביל, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והווניל, עד קבלת מרקם של יוגורט. מוסיפים לקערת המיקסר את היוגורט ומקציפים במהירות נמוכה – בינונית, עד שמתקבל מרקם אחיד ומעט סמיך.
מחממים את הג’לטין במיקרוגל במשך 20 שניות. מערבבים את הג’לטין עם כפית. יוצקים את הג’לטין לתערובת קרם היוגורט, תוך ערבוב מתמיד, עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את הקרם על מוס השוקולד, ולהעביר למקרר למשך 3 שעות לפחות .

הכנת שכבת הדובדבנים:
מוסיפים את הדובדבנים והסירופ לסיר קטן ומחממים. מוסיפים את הקורנפלור והמים לקערית, ומערבבים עד להמסת הקורנפלור וקבלת בלילה חלקה ודלילה. יוצקים את בלילת הקורנפלור לסיר עם הדובדבנים, ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד ששהסירופ הופך לסמיך. מצננים את תערובת הדובדבנים לטמפרטורת החדר. יוצקים את תערובת הדובדבנים על פני קרם היוגורט, ומכניסים למקרר למשך כ- 4 שעות נוספות.
בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

  מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

  לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

  קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות