עוגת שוקולד מושחתת לפסח

02-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת עם אגוזים צימוקים ומרציפן לפסח
מצרכים :
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
150 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות.
2 כפות ברנדי
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס אגוזי מלך – 3/4 כוס קצוצים גס.
60 גרם מרציפן מגורר
חופן צימוקים
5 כפות קמח מצות
1 כפית אבקת אפיה
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
50 גרם שוקולד חלב גרוס
3 כפות שמנת מתוקה
1 כף סירופ גלוקוזה
לקישוט:
20 גרם שוקולד לבן גרוס
כפתורי שוקולד לבן
גלילי שוקולד מנומר
2 דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
ממסים את השוקולדים (חלב ומריר) עם החמאה במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את החלמונים עם הברנדי. מאחדים את שתי התערובות.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים אל תערובת השוקולד.
מערבבים את האגוזים, המרציפן המגורר, הצימוקים הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת אל תבנית 24 עגולה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ- 50 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה מדפנות התבנית.
הכנת הגנאש:
מוסיפים 150 גרם שוקולד גרוס, סירופ גלוקוזה ושמנת מתוקה לסיר קטן. מחממים עד לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את הגנאש על פני העוגה ודפנותיה, כך שהעוגה תהיה מצופה בשוקולד. מניחים את העוגה במקרר למשך כשעתיים, עד להתייצבות בשוקולד.
קישוט:
מוסיפים לקערית את השוקולד הלבן הגרוס. מחממים במיקרו בפולסים של 20 שניות. מערבבים בין הפולסים, עד לקבלת מרקם חלק אחיד ומעט נוזלי. יוצקים את נוזל השוקולד הלבן לשקיק הזלפה עם צנתר עגול וצר. מזליפים פסים לבנים בצורת שתי וערב. מקשטים בדובדבנים וגלילי שוקולד מנומרים.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות