אופן ההכנה:
ממסים את השוקולדים (חלב ומריר) עם החמאה במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את החלמונים עם הברנדי. מאחדים את שתי התערובות.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים אל תערובת השוקולד.
מערבבים את האגוזים, המרציפן המגורר, הצימוקים הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת אל תבנית 24 עגולה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ- 50 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה מדפנות התבנית.
הכנת הגנאש:
מוסיפים 150 גרם שוקולד גרוס, סירופ גלוקוזה ושמנת מתוקה לסיר קטן. מחממים עד לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את הגנאש על פני העוגה ודפנותיה, כך שהעוגה תהיה מצופה בשוקולד. מניחים את העוגה במקרר למשך כשעתיים, עד להתייצבות בשוקולד.
קישוט:
מוסיפים לקערית את השוקולד הלבן הגרוס. מחממים במיקרו בפולסים של 20 שניות. מערבבים בין הפולסים, עד לקבלת מרקם חלק אחיד ומעט נוזלי. יוצקים את נוזל השוקולד הלבן לשקיק הזלפה עם צנתר עגול וצר. מזליפים פסים לבנים בצורת שתי וערב. מקשטים בדובדבנים וגלילי שוקולד מנומרים.
פרסם תגובה