עוגת שיש קלאסית

03-07-2024 | ניצן פוגל

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש משפחתית טעימה בטירוף וקלה להכנה. בדרך כלל לעוגות שיש יש נטייה לצאת יבשות, ושהחלק השוקולדי לא באמת שוקולדי, אז לא במקרה הזה! קבלו לאחר הרבה ניסיונות עוגת שיש אוורירית, רכה, ונמסה בפה. מתכון שתמיד מצליח.

מצרכים:

200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (לגרסת פרווה יש להמיר למחמאה)
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
4 ביצים L (עדיף בטמפרטורת החדר)
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או חלב (לגרסת פרווה יש להמיר לשמנת צמחית או חלב סויה)
1 כף תמצית וניל איכותית
3 כפות קקאו איכותי
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס מים רותחים
2 כפות מייפל או סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה בתחתית תבנית אינגליש קייק גדולה.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החמאה הרכה ביחד עם סוכר ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות גבוהה. מדי פעם מורידים את החמאה שנדבקה לדפנות הקערה. ואם אין מיקסר? מקציפים עם מיקסר ידני או עם מטרפה עד שהחמאה והסוכר מתאחדים יחד. כן, חייבים חמאה רכה ואי אפשר חמאה מומסת חמה. זאת אומרת צריך חמאה בטמפרטורת החדר. ואם רוצים לקצר תהליכים ולא לחכות עד שהיא תתרכך? פשוט שמים אותה במיקרו ל-20 שניות בלבד.
מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עם וו ההקצפה או בעזרת מטרפה. עד שהביצה נטמעת.
מוסיפים את השמנת וטורפים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים יחד עד שהקמח נטמע בתערובת.
מחלקים את הבלילה ל-2 קערות (שווה בשווה) ומוסיפים לקערה אחת תמצית וניל ומערבבים.
מערבבים בקערה קטנה (נוספת) קקאו, שוקולד מריר מומוס, מים ומייפל עד שהקקאו נמס לגמרי והבלילה אחידה ומוסיפים לקערה ללא הוניל. יווצרו לכם 2 תערובות, אחת וניל ואחת שוקולד.
מניחים כף מכל תערובת עוגה בתבנית אינגליש פעם וניל ופעם שוקולד עד שהתבנית מלאה. משיישים עם סכין כמה סיבובים בודדים בתוך הבלילה כדי שהוניל והשוקולד לא יתערבבו לגמרי ותיווצר עוגה חומה במקום מערבולות וניל ושוקולד.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט פירות יער

גלידה או פרוזן יוגורט? פרוזן יוגורט מתקתק ובריא עם בננות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות