מצרכים:
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (לגרסת פרווה יש להמיר למחמאה)
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
4 ביצים L (עדיף בטמפרטורת החדר)
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או חלב (לגרסת פרווה יש להמיר לשמנת צמחית או חלב סויה)
1 כף תמצית וניל איכותית
3 כפות קקאו איכותי
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס מים רותחים
2 כפות מייפל או סוכר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה בתחתית תבנית אינגליש קייק גדולה.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החמאה הרכה ביחד עם סוכר ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות גבוהה. מדי פעם מורידים את החמאה שנדבקה לדפנות הקערה. ואם אין מיקסר? מקציפים עם מיקסר ידני או עם מטרפה עד שהחמאה והסוכר מתאחדים יחד. כן, חייבים חמאה רכה ואי אפשר חמאה מומסת חמה. זאת אומרת צריך חמאה בטמפרטורת החדר. ואם רוצים לקצר תהליכים ולא לחכות עד שהיא תתרכך? פשוט שמים אותה במיקרו ל-20 שניות בלבד.
מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עם וו ההקצפה או בעזרת מטרפה. עד שהביצה נטמעת.
מוסיפים את השמנת וטורפים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים יחד עד שהקמח נטמע בתערובת.
מחלקים את הבלילה ל-2 קערות (שווה בשווה) ומוסיפים לקערה אחת תמצית וניל ומערבבים.
מערבבים בקערה קטנה (נוספת) קקאו, שוקולד מריר מומוס, מים ומייפל עד שהקקאו נמס לגמרי והבלילה אחידה ומוסיפים לקערה ללא הוניל. יווצרו לכם 2 תערובות, אחת וניל ואחת שוקולד.
מניחים כף מכל תערובת עוגה בתבנית אינגליש פעם וניל ופעם שוקולד עד שהתבנית מלאה. משיישים עם סכין כמה סיבובים בודדים בתוך הבלילה כדי שהוניל והשוקולד לא יתערבבו לגמרי ותיווצר עוגה חומה במקום מערבולות וניל ושוקולד.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
תמר אשל
07.09.2024
בקר טוב ניצן
הכנתי את עוגת השיש שלך,
יצאה מועלה !!!