עוגת שיש קלאסית

03-07-2024 | ניצן פוגל

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש משפחתית טעימה בטירוף וקלה להכנה. בדרך כלל לעוגות שיש יש נטייה לצאת יבשות, ושהחלק השוקולדי לא באמת שוקולדי, אז לא במקרה הזה! קבלו לאחר הרבה ניסיונות עוגת שיש אוורירית, רכה, ונמסה בפה. מתכון שתמיד מצליח.

מצרכים:

200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (לגרסת פרווה יש להמיר למחמאה)
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
4 ביצים L (עדיף בטמפרטורת החדר)
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או חלב (לגרסת פרווה יש להמיר לשמנת צמחית או חלב סויה)
1 כף תמצית וניל איכותית
3 כפות קקאו איכותי
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס מים רותחים
2 כפות מייפל או סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה בתחתית תבנית אינגליש קייק גדולה.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החמאה הרכה ביחד עם סוכר ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות גבוהה. מדי פעם מורידים את החמאה שנדבקה לדפנות הקערה. ואם אין מיקסר? מקציפים עם מיקסר ידני או עם מטרפה עד שהחמאה והסוכר מתאחדים יחד. כן, חייבים חמאה רכה ואי אפשר חמאה מומסת חמה. זאת אומרת צריך חמאה בטמפרטורת החדר. ואם רוצים לקצר תהליכים ולא לחכות עד שהיא תתרכך? פשוט שמים אותה במיקרו ל-20 שניות בלבד.
מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עם וו ההקצפה או בעזרת מטרפה. עד שהביצה נטמעת.
מוסיפים את השמנת וטורפים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים יחד עד שהקמח נטמע בתערובת.
מחלקים את הבלילה ל-2 קערות (שווה בשווה) ומוסיפים לקערה אחת תמצית וניל ומערבבים.
מערבבים בקערה קטנה (נוספת) קקאו, שוקולד מריר מומוס, מים ומייפל עד שהקקאו נמס לגמרי והבלילה אחידה ומוסיפים לקערה ללא הוניל. יווצרו לכם 2 תערובות, אחת וניל ואחת שוקולד.
מניחים כף מכל תערובת עוגה בתבנית אינגליש פעם וניל ופעם שוקולד עד שהתבנית מלאה. משיישים עם סכין כמה סיבובים בודדים בתוך הבלילה כדי שהוניל והשוקולד לא יתערבבו לגמרי ותיווצר עוגה חומה במקום מערבולות וניל ושוקולד.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות