עוגת שמנת ויוגורט מדהימה וקלה להכנה

28-08-2023 | ירון צחר

אם עוד לא ניסיתם לאפות עוגה מגבינת שמנת ויוגורט, אתם עומדים להתאהב במרקם הקטיפה העשיר ובטעם העדין שלה.

המצרכים
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
3 גביעי שמנת חמוצה (של 220 מ”ל)
3 גביעי יוגורט (במתיקות מעודנת – 220 מ”ל)

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מוסיפים את הפתי בר לקערה ומעבדים עם מעבד ידני עד לקבלת מרקם פירורי. ממיסים בסיר קטן את החמאה. יוצקים את החמאה המומסת לקערה ומערבבים עם פירורי הפתי בר. את פירורי הפתי בר העטופים בשכבת חמאה דקה מהדקים על תחתית תבנית אפייה.
מוסיפים 4 ביצים וסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים, עד לקבלת קצף מרקם ואוורירי.
מורידים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים את האינסטנט פודינג, הקורנפלור, 3 גביעי שמנת וכן 3 גביעי יוגורט. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה, ומפזרים מעל פני הבלילה מעט פירורי ביסקוויטים עם חמאה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה ש-180 מעלות, ואופים במשך שעה ורבע בערך.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את קוביות שוקולד המריר לסיר קטן. יוצקים לסיר את השמנת המתוקה, מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק, אחיד ודי סמיך. מוסיפים את בלילת השוקולד לשקיק הזלפה עם צנתר עגון ודק ומזליפים מעל פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר, עד להגשה.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות