המצרכים
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
3 גביעי שמנת חמוצה (של 220 מ”ל)
3 גביעי יוגורט (במתיקות מעודנת – 220 מ”ל)
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
½ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מוסיפים את הפתי בר לקערה ומעבדים עם מעבד ידני עד לקבלת מרקם פירורי. ממיסים בסיר קטן את החמאה. יוצקים את החמאה המומסת לקערה ומערבבים עם פירורי הפתי בר. את פירורי הפתי בר העטופים בשכבת חמאה דקה מהדקים על תחתית תבנית אפייה.
מוסיפים 4 ביצים וסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים, עד לקבלת קצף מרקם ואוורירי.
מורידים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים את האינסטנט פודינג, הקורנפלור, 3 גביעי שמנת וכן 3 גביעי יוגורט. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה, ומפזרים מעל פני הבלילה מעט פירורי ביסקוויטים עם חמאה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה ש-180 מעלות, ואופים במשך שעה ורבע בערך.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את קוביות שוקולד המריר לסיר קטן. יוצקים לסיר את השמנת המתוקה, מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק, אחיד ודי סמיך. מוסיפים את בלילת השוקולד לשקיק הזלפה עם צנתר עגון ודק ומזליפים מעל פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר, עד להגשה.
בתאבון…
פרסם תגובה