המצרכים
לקלתית:
1/3 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס קמח
1 חלמון
1/2 כפית גרד לימון
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
3 גביעי שמנת חמוצה (של 220 מ"ל)
3 גביעי יוגורט (במתיקות מעודנת – 220 מ"ל)
לקוביות התפוחים המקורמלים:
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם חמאה
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
מיץ מחצי לימון סחוט
לשכבת קרם פרש:
קופסה קרם פרש שף לבן
3 כפות ריבת משמיש
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 קופסה שמנת מתוקה
לקרם הווניל:
כף אבקת סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה1 כף סוכר
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג ווניל
לקישוט:
שבבי שקדים לבנים
אגוזי מלך
יתרת קוביות התפוחים
מעט דבש
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית :
בקערה מניחים חמאה, סוכר וחלמון, מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שאר המצרכים. מאחדים עד לקבלת בצק אחיד. שוטחים על תבנית בקוטר 25-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לקירור לשעה.
מכניסים את התבנית לאפייה בתנור מחומם ב- 180 מעלות, למשך כ – 20 דקות . מוציאים ומקררים.
תפוחים מקורמלים:
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה עם חותכים את התפוחים לקוביות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים למחבת את הסוכר ומחממים, מוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון, תמצית הווניל ומבשלים על להבה בינונית עד למצב שבו קוביות התפוחים התרככו. מורידים את המחבת מהכיריים, ומצננים את קוביות התפוחים לטמפרטורת החדר. מפרידים מעט מהתפוחים לקישוט.
הכנת המילית:
מוסיפים 4 ביצים וסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים, עד לקבלת קצף מרקם ואוורירי.
מורידים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים את האינסטנט פודינג, הקורנפלור, 3 גביעי שמנת וכן 3 גביעי יוגורט. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית אפייה, ומשלבים את מרבית קוביות התפוחים המקורמלים. יוצקים את יתרת הבלילה מעל. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה ש-180 מעלות, ואופים במשך שעה ורבע בערך.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר.
הכנת שכבת הקרם פרש:
מערבבים את הקרם פרש, השמנת וריבת המשמש, מצפים את העוגה האפויה, ומכניסים לתנור למשך 10 דקות בטמפרטורה נמוכה של 50 מעלות. משאירים את העוגה להתקרר בתנור.
לאחר שהעוגה התקררה, מוציאים לחדר.
הכנת קרם וניל:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג, והחלב, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את קרם הוניל לשקית הזלפה עם צנתר שטוח ומזליפים את הקרם על הדפנות וכן על פני העוגה.
קישוט העוגה:
מצפים את דופן העוגה עם שבבי שקדים לבנים. על פיאת פני העוגה מניחים חצאי אגוזי מלך היוצרים כתר. את שארית קוביות התפוחים שהשארנו בצג מפזרים על פני העוגה. מזליפים מעל מעט דבש.
שומרים את העוגה בקירור עד להגשה
בתאבון…
פרסם תגובה