עוגת שמנת ויוגורט עם תפוחים מקורמלים ושקדים

20-09-2023 | ירון צחר

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים – עוגה עם תפוחים מקורמלים, רכה, עדינה, ריחנית וחגיגית במיוחד.

המצרכים
לקלתית:
1/3 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס קמח
1 חלמון
1/2 כפית גרד לימון
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה
קורט מלח

למלית:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
3 גביעי שמנת חמוצה (של 220 מ"ל)
3 גביעי יוגורט (במתיקות מעודנת – 220 מ"ל)

לקוביות התפוחים המקורמלים:
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם חמאה
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
מיץ מחצי לימון סחוט

לשכבת קרם פרש:
קופסה קרם פרש שף לבן
3 כפות ריבת משמיש
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 קופסה שמנת מתוקה

לקרם הווניל:
כף אבקת סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה1 כף סוכר
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג ווניל

לקישוט:
שבבי שקדים לבנים
אגוזי מלך
יתרת קוביות התפוחים
מעט דבש

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית :
בקערה מניחים חמאה, סוכר וחלמון, מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שאר המצרכים. מאחדים עד לקבלת בצק אחיד. שוטחים על תבנית בקוטר 25-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לקירור לשעה.
מכניסים את התבנית לאפייה בתנור מחומם ב- 180 מעלות, למשך כ – 20 דקות . מוציאים ומקררים.

תפוחים מקורמלים:
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה עם חותכים את התפוחים לקוביות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים למחבת את הסוכר ומחממים, מוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון, תמצית הווניל ומבשלים על להבה בינונית עד למצב שבו קוביות התפוחים התרככו. מורידים את המחבת מהכיריים, ומצננים את קוביות התפוחים לטמפרטורת החדר. מפרידים מעט מהתפוחים לקישוט.

הכנת המילית:
מוסיפים 4 ביצים וסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים, עד לקבלת קצף מרקם ואוורירי.
מורידים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים את האינסטנט פודינג, הקורנפלור, 3 גביעי שמנת וכן 3 גביעי יוגורט. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית אפייה, ומשלבים את מרבית קוביות התפוחים המקורמלים. יוצקים את יתרת הבלילה מעל. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה ש-180 מעלות, ואופים במשך שעה ורבע בערך.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר.

הכנת שכבת הקרם פרש:
מערבבים את הקרם פרש, השמנת וריבת המשמש, מצפים את העוגה האפויה, ומכניסים לתנור למשך 10 דקות בטמפרטורה נמוכה של 50 מעלות. משאירים את העוגה להתקרר בתנור.
לאחר שהעוגה התקררה, מוציאים לחדר.

הכנת קרם וניל:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג, והחלב, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את קרם הוניל לשקית הזלפה עם צנתר שטוח ומזליפים את הקרם על הדפנות וכן על פני העוגה.

קישוט העוגה:
מצפים את דופן העוגה עם שבבי שקדים לבנים. על פיאת פני העוגה מניחים חצאי אגוזי מלך היוצרים כתר. את שארית קוביות התפוחים שהשארנו בצג מפזרים על פני העוגה. מזליפים מעל מעט דבש.

שומרים את העוגה בקירור עד להגשה

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שיפודי יאקיטורי לעל האש 

אין על האש בלי שיפודים, והשיפודים האלה כל כך טעימים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות