עוגת שמרים מושחתת בקלי קלות

20-10-2024 | ניצן פוגל

כמה בקלות? ברמת בצק שמרים קנוי ומרודד. כל מה שעליכם לעשות הוא למרוח את המילוי לפי טעמכם, לגלגל, לחרוץ ולתנור. אני ממליצה הפעם על מילוי שוקולדי, אבל תנו לחשק ולדימיון להוביל אתכם. אף אחד לא ינחש בחיים שלא הכנתם בעצמכם את הבצק. מילה שלי. אז נגמרו התירוצים, קדימה רוצו להכין! 

מצרכים

בצק שמרים מרודד קנוי (900 גרם) מופשר לילה במקרר (בימים חמים גם 3 שעות על השיש יעשו את העבודה)

למילוי: ממרח שוקולד (נוטלה/ השחר חלבי/פרווה), כוס חלבה קצוצה (לא חובה)

ביצה טרופה להברשת העוגה

חופן פרוסות שקדים קלופות

לסירופ: כף גדושה סוכר לבן, חצי כוס מים רותחים – מערבבים יחד עד שהסוכר נמס לחלוטין.

אופן ההכנה

פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה וחותכים באמצע לשני מלבנים שווים.

מורחים בנדיבות רבה ובאופן אחיד את ממרח השוקולד על הבצק ומעל מפזרים פירורי חלבה.

מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של בורג ומהדקים בקצוות. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר.

מכסים את התבניות במגבת יבשה ומתפיחים את הבצק במקום חמים בבית במשך כשעה.

מברישים בביצה טרופה, מפזרים את פרוסות השקדים ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, מזלפים מעל העוגה את סירופ מי הסוכר ומגישים.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (7)

מאמרים מעניינים נוספים

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגיות שוקולד צ׳יפס מושחתות

קפצנו לארוחת ערב חלבית וטעימה בבית קפה קטן ואיכותי, בקטמון.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עגבניות ואורז בטעם נוסטלגי

  בתור ילדה מיד שהחורף היה מגיע היו מגיעים איתו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לזניית חצילים ובשר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אביבה נצר. לזניה כמו שאכלנו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגיות קינמון פריכות ללא סוכר

אין כמו עוגיות קרנצ'יות מושלמות שממלאות את המטבח בריחות מדהימים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של "רפאלו"? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פסטה סלמון – אושר בצלחת

שילוב מנצח של סלמון ופסטה במנה חגיגית ומענגת. אני מכינה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמרים מושחתת בקלי קלות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.