עוגת שמרים מושחתת בקלי קלות

20-10-2024 | ניצן פוגל

כמה בקלות? ברמת בצק שמרים קנוי ומרודד. כל מה שעליכם לעשות הוא למרוח את המילוי לפי טעמכם, לגלגל, לחרוץ ולתנור. אני ממליצה הפעם על מילוי שוקולדי, אבל תנו לחשק ולדימיון להוביל אתכם. אף אחד לא ינחש בחיים שלא הכנתם בעצמכם את הבצק. מילה שלי. אז נגמרו התירוצים, קדימה רוצו להכין! 

מצרכים

בצק שמרים מרודד קנוי (900 גרם) מופשר לילה במקרר (בימים חמים גם 3 שעות על השיש יעשו את העבודה)

למילוי: ממרח שוקולד (נוטלה/ השחר חלבי/פרווה), כוס חלבה קצוצה (לא חובה)

ביצה טרופה להברשת העוגה

חופן פרוסות שקדים קלופות

לסירופ: כף גדושה סוכר לבן, חצי כוס מים רותחים – מערבבים יחד עד שהסוכר נמס לחלוטין.

אופן ההכנה

פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה וחותכים באמצע לשני מלבנים שווים.

מורחים בנדיבות רבה ובאופן אחיד את ממרח השוקולד על הבצק ומעל מפזרים פירורי חלבה.

מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של בורג ומהדקים בקצוות. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר.

מכסים את התבניות במגבת יבשה ומתפיחים את הבצק במקום חמים בבית במשך כשעה.

מברישים בביצה טרופה, מפזרים את פרוסות השקדים ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, מזלפים מעל העוגה את סירופ מי הסוכר ומגישים.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (7)

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות