עוגת תפוזים שלמים

25-11-2024 | מילכה דיין

חורף קר וגשום בירושלים. מעיל הגשם נוטף ונחלי הגשם, במקרה הטוב זורמים עליו, מגיעה הביתה ספוגה מכף רגל ועד ראש: המעיל שוקל טון ומטפטף, המגפיים גם, הם לא עמדו במשימה ונרטבו והרטיבו את הגרביים. הרגליים קפואות. לאחר חצי שעה של הליכה. אבא מזהיר לא להתקרב מידיי לתנור ובינתיים, קולף אט אט תפוז ומניח רצועות על התנור ואלה מפיצות ריח נהדר, שפותח ומחייך את הנשמה וקצת משכיח את הגוף שאט אט מפשיר וחוזר לעצמו.

החומרים הדרושים

(לתבנית מתכת גבוהה אינגליש קייק)

4 ביצים גדולות

1/2 כוס שמן

1 כוס ( ספל) סוכר

1 אב׳ אפיה

1/2 1 כוס קמח

2 תפוזים

1/2 כוס מים חמים

אופן ההכנה

מקרצפים את התפוזים.

להרתיח מים עם התפוזים השלמים 10 דקות ולקרר

בוחשים במזלג את הביצים, הסוכר והשמן

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, לתערובת אחידה.

מגרדים את קליפת התפוז לתערובת

חוצים את התפוזים ,מגלענים את הגלעינים.וסוחטים את המיץ ומכניסים לבלילה

מסירים את הציפה הלבנה הלבנה ומשאירים את הקליפה

מרסקים את התפוזים השלמים במעבד מזון למחית ומוסיפים לבלילה.

מוסיפים 1/2 כוס מים חמים ומערבבים היטב.

שופכים לתבנית ששומנה בקלילות 45 דק 180 מעלות.

ניתן לקשט בפרוסות תפוז דקיקות ,שנטבלו בסוכר לפני האפייה.

בהצלחה ובתאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות