12-04-2023
| ירון צחר
מתכון לעוגת תפוחים ואגוזים ממכרת שמכינים בקלות ומתענגים מכל ביס.
מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח תופח
4 ביצים (להפריד חלמון וחלבון)
¾ כוס סוכר
1 מחמאה
1 אינסטנט פודינג וניל
ריבה
אגוזי מלך קצוצים
לתפוחים מקורמלים:
5 תפוחים (מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות)
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כפית קינמון
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
מוסיפים לקערה את הקמח עם החלמונים, מחמאה ו-4 כפות סוכר. לשים את התערובת לבצק (במיקסר ,או ביד).
מחלקים את הבצק לשני חלקים ביחס של -3/4 :1/4. ואז
עוטפים בניילון כל חלק של הבצק, ומכניסים למקרר.
מוסיפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד ויציב מאד. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל בשעורים (לא בבד אחד). ממשיכים לערבל עד שנוצר קצף דביק בדומה למסטיק.
קירמול התפוחים:
מוסיפים את קוביות התפוחים, החמאה, מיץ הלימון, סוכר וקינמון לסיר קטן. מביאים לרתיחה, ומחלישים את הלהבה לבינונית – נמוכה. מבשלים עם מכסה במשך כ- 5 דקות, עד שהקוביות מתרככות מעט. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים.
הרכבת הבצק:
עוטפים את התחתית והדפנות הפנימיים של תבנית בקוטר 26 ס”מ בנייר אפייה.
את חלק הבצק הגדול משטחים על תחתית התבנית ועד מחצית גובה הדפנות.
על הקלתית מורחים ריבה, ומעל שכבת הריבה מפזרים את התפוחים עם אגוזי מלך קצוצים.
מעל שכבת התפוחים מפזרים את הקצף.
מגרדים את חלק הבצק שנותר בפומפייה, ומפזרים את גרגירי הבצק מעל שכבת הקצף.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש 170 מעלות, ואופים במשך חצי עד שלושת רבעי שעה, עד שהבצק מקבל גוון זהוב ויפה. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן בטמפ’ החדר. מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא?
כתבו לנו בתגובה
יהודית רבי-מרמ
14.04.2023
ירון צחר – אין כמוך, אתה כל פעם מפתיע מחדש. ד״ש חמה מאיתנו
קופל
16.04.2023
רק מעיר:
מחמאה – כל החבילה?
וכמויות בנפח? מדוע לא במשקל מדויק?
כמה זה שלושת רבעי כוס? כוס גדולה, קטנה, חד”פ ?
25 גרם חמאה – הצליח לך. יופי.
הרבה התלבטויות במתכון שלך.
ירון צחר
16.04.2023
שלום רב,
באם קיימת דילמה, ניתן תמיד להכנס ללוח המרת משקלות באינטרנט ולפוגג את התהיות או אי ודאות.
ולעניין שאלתך: כאשר מציינים במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית.
1 כוס מאמאה = 240 מ”ל. 3/4 כוס מחמאה = 180 מ”ל.
מקווה שכעת הכל נהיר.
בהצלחה!
בלומה
27.04.2023
נראה.הכל טוב ובטח טעים כל הכבוד לך
לאה טביב
05.05.2023
עדיין לא הבנתי אם זה חבילה שלמה של מחמאה או חצי חב’ או 3/4 חב’
אודה לתגובתך.
ירון צחר
05.05.2023
שלום רב,
כשכתוב 1 חמאה- הכוונה לחבילה אחת של מחמאה.
מקווה שכעת הייתי ברור יותר.
בברכה,
ירון