עוגת תפוחים ואגוזים ממכרת

12-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים ואגוזים ממכרת שמכינים בקלות ומתענגים מכל ביס.

מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח תופח
4 ביצים (להפריד חלמון וחלבון)
¾ כוס סוכר
1 מחמאה
1 אינסטנט פודינג וניל
ריבה
אגוזי מלך קצוצים
לתפוחים מקורמלים:
5 תפוחים (מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות)
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כפית קינמון
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
מוסיפים לקערה את הקמח עם החלמונים, מחמאה ו-4 כפות סוכר. לשים את התערובת לבצק (במיקסר ,או ביד).
מחלקים את הבצק לשני חלקים ביחס של -3/4 :1/4. ואז
עוטפים בניילון כל חלק של הבצק, ומכניסים למקרר.
מוסיפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד ויציב מאד. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל בשעורים (לא בבד אחד). ממשיכים לערבל עד שנוצר קצף דביק בדומה למסטיק.
קירמול התפוחים:
מוסיפים את קוביות התפוחים, החמאה, מיץ הלימון, סוכר וקינמון לסיר קטן. מביאים לרתיחה, ומחלישים את הלהבה לבינונית – נמוכה. מבשלים עם מכסה במשך כ- 5 דקות, עד שהקוביות מתרככות מעט. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים.
הרכבת הבצק:
עוטפים את התחתית והדפנות הפנימיים של תבנית בקוטר 26 ס”מ בנייר אפייה.
את חלק הבצק הגדול משטחים על תחתית התבנית ועד מחצית גובה הדפנות.
על הקלתית מורחים ריבה, ומעל שכבת הריבה מפזרים את התפוחים עם אגוזי מלך קצוצים.
מעל שכבת התפוחים מפזרים את הקצף.
מגרדים את חלק הבצק שנותר בפומפייה, ומפזרים את גרגירי הבצק מעל שכבת הקצף.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש 170 מעלות, ואופים במשך חצי עד שלושת רבעי שעה, עד שהבצק מקבל גוון זהוב ויפה. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן בטמפ’ החדר. מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות