המצרכים:
קלתית:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
למלית התפוחים:
6 תפוחים ירוקים
1 כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
25 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
1 כף פודינג וניל
1 כף מים
חופן צימוקים
½ כפית קינמון (לפי הטעם)
⅓ כוס אגוזי מלך (קצוצים מעט גס)
1 כף סוכר דמררה
לשכבה עליונה:
3 ביצים מופרדות
רבע כוס סוכר
1 כף שמן
1 כף מים
1כפית רום
חצי כוס קמח תופח
אופן ההכנה :
משמנים תבנית עגולה קוטר 26 או מלבנית 20X30
הכנת בצק פריך:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח החמאה, קורט מלח, סוכר וביצה, ומעבדים עד לקבלת בצק. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית, ומשאירים מעט בצק לשולי הדפנות.
מקלפים את התפוחים, ומוציאים את הליבה. חוצים את התפוחים ופורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות. מנימים את פרוסות התפוחים בקערה, ויוצקים עליהם את מיץ הלימון ומערבבים.
להוסיף למחבת את הסוכר ולחמם אותו עד שימס, ויקבל צבע ענברי בהיר. להוסיף לתמיסת הסוכר את החמאה ולערבב. להוסיף למחבת את התפוחים, ולחמם על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 15 דקות, עד לקבלת קרמל.
להוסיף לקערית פודינג וניל וכף מים, ולערבב, עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. להוסיף לקערית את הקינמון. לצקת את נוזל הפודינג למחבת. לערבב במשך כדקה אחת. לכבות את הלהבה, ולצנן.
להוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ולרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. לרפד את התבנית ולהסיר את עודפי הבצק. לחורר את הבצק שבתחתית עם מזלג, ולהכניס למקפיא למשך 15 דקות. בהמשך, להוציא מהמקפיא את התבנית, ולהניח את מלית התפוחים, והצימוקים אגוזי מלך באופן אחיד על פני הבצק מעל הקלתית.
הכנת השכבה העליונה:
להפריד את 3 הביצים. להוסיף את החלבונים והסוכר לקערת מיקסר ולהקציף, עד לקבלת קצף יציב.
מעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת. מונקים את קערת המיקסר משאריות הקצף, ומוסיפים אליה את החלמונים, השמן, מיץ לימון או מים ומעט תמצית רום. מקציפים במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם אחיד.
.
לקפל את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים. להוסיף לקערה חצי כוס קמח תופח.
לקפל את הקמח בתערובת הביצים. לצקת את הבלילה בזהירות על פרוסות התפוחים.
להכניס את התבנית למרכז התנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ולאפות במשך 40 – 50 דקות.
להוציא את העוגה מהתנור, ולתת לה להצטנן לטמפרטורת החדר. להעביר את העוגה לצלחת הגשה.
לקישוט:
ניתן לפזר מעל פני העוגה אבקת סוכר.
בתאבון…
פרסם תגובה