עוגת תפוחים עשירה בשכבות

13-09-2023 | ירון צחר

איך מכינים עוגת תפוחים שגונבת את ההצגה בערב החג? בדיוק ככה.

המצרכים:
קלתית:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה

למלית התפוחים:
6 תפוחים ירוקים
1 כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
25 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
1 כף פודינג וניל
1 כף מים
חופן צימוקים
½ כפית קינמון (לפי הטעם)
⅓ כוס אגוזי מלך (קצוצים מעט גס)
1 כף סוכר דמררה

לשכבה עליונה:
3 ביצים מופרדות
רבע כוס סוכר
1 כף שמן
1 כף מים
1כפית רום
חצי כוס קמח תופח

אופן ההכנה :
משמנים תבנית עגולה קוטר 26 או מלבנית 20X30

הכנת בצק פריך:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח החמאה, קורט מלח, סוכר וביצה, ומעבדים עד לקבלת בצק. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית, ומשאירים מעט בצק לשולי הדפנות.
מקלפים את התפוחים, ומוציאים את הליבה. חוצים את התפוחים ופורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות. מנימים את פרוסות התפוחים בקערה, ויוצקים עליהם את מיץ הלימון ומערבבים.
להוסיף למחבת את הסוכר ולחמם אותו עד שימס, ויקבל צבע ענברי בהיר. להוסיף לתמיסת הסוכר את החמאה ולערבב. להוסיף למחבת את התפוחים, ולחמם על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 15 דקות, עד לקבלת קרמל.
להוסיף לקערית פודינג וניל וכף מים, ולערבב, עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. להוסיף לקערית את הקינמון. לצקת את נוזל הפודינג למחבת. לערבב במשך כדקה אחת. לכבות את הלהבה, ולצנן.
להוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ולרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. לרפד את התבנית ולהסיר את עודפי הבצק. לחורר את הבצק שבתחתית עם מזלג, ולהכניס למקפיא למשך 15 דקות. בהמשך, להוציא מהמקפיא את התבנית, ולהניח את מלית התפוחים, והצימוקים אגוזי מלך באופן אחיד על פני הבצק מעל הקלתית.

הכנת השכבה העליונה:
להפריד את 3 הביצים. להוסיף את החלבונים והסוכר לקערת מיקסר ולהקציף, עד לקבלת קצף יציב.
מעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת. מונקים את קערת המיקסר משאריות הקצף, ומוסיפים אליה את החלמונים, השמן, מיץ לימון או מים ומעט תמצית רום. מקציפים במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם אחיד.
.
לקפל את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים. להוסיף לקערה חצי כוס קמח תופח.
לקפל את הקמח בתערובת הביצים. לצקת את הבלילה בזהירות על פרוסות התפוחים.
להכניס את התבנית למרכז התנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ולאפות במשך 40 – 50 דקות.
להוציא את העוגה מהתנור, ולתת לה להצטנן לטמפרטורת החדר. להעביר את העוגה לצלחת הגשה.

לקישוט:
ניתן לפזר מעל פני העוגה אבקת סוכר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות